На свято Пасхи прийнято пекти здобні паски або паски, так їх ще називають. Зазвичай цей процес триває довго, поки замісити тісто, потім воно підходить перший, раз, знову замішуємо його, ще раз підходить, потім в формочках воно настоюється і тільки після цього їх випікають. Можна і швидше його приготувати, вийде він таким же пишним, смачним і ароматним. Наш рецепт навчить вас, як трохи заощадити час, зробивши все простіше: паску з фото крок за кроком не перший рік виручає мене на кухні.
Важливо! Для приготування швидкого паски на молоці потрібно купувати найсвіжіші і якісні продукти, це впливає на її смак.
Для приготування швидкої паски нам знадобиться – 4 години, кількість порцій – 6.
Смачний паску пасхальний з курагою
Інгредієнти для швидкого паски на молоці:
- Дріжджі свіжі – 50 грам
- Молоко коров’яче – 200 мілілітрів
- Сіль мелена – щіпка
- Цукор звичайний – 200 грам
- Яйця курячі – 4 штуки
- Олія соняшникова – 50 мілілітрів
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Курага – 15 грам
- Цедра апельсина або лимона – за смаком
- Борошно пшеничне – 300 грам
- білкова глазур
- Прикраси для паски.
Великодній вінок
Швидкий паску на молоці: етапи приготування з фото крок за кроком
Наливаємо у велику ємність молоко, висипаємо пару ложок цукру, сіль мелену і дрібно кришимо свіжі дріжджі. Можна замінити ці дріжджі сухими в пакетиках, як хочете.
Додаємо 100 грам борошна і перемішуємо. Ставимо ємність на плиту. Пару хвилин нагріваємо і перемішуємо опару, щоб вона була теплою і швидше дріжджі піднялися.
Накриваємо рушником опару і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
Через час рідина збільшилася в два рази точно.
Забиваємо в іншу ємність яйця.
Збиваємо виделкою хвилини три яйця, до утворення піни. Можна скористатися міксером. Висипаємо цукор, що залишився і знову перемішуємо інгредієнти.
Виливаємо опару у велику каструлю або таз, щоб, коли тісто знову збільшиться, воно не витекло за межі ємності. Додаємо яйця з цукром до опари і соняшникову олію, можна його на вершкове замінити, як вам подобається.
Курагу помити, порізати кубиками і викласти на серветку, щоб вона підсохла. Додаємо в тісто для паски курагу і цедру апельсина. Цедра у мене сушена вже, можна і краще свіжу, тільки потерту додати. Висипаємо ванільний цукор.
Знову з хорошим настроєм замішуємо тісто і додаємо частинами просіяне борошно. Тісто має бути не дуже рідким, але і не тугим. Поставте ложку в тісто по центру, якщо вона повільно падає, значить, борошна досить.
Накриваємо готове тісто тарілкою або рушником. Знову ставимо в тепле місце. Якщо у вас на кухні і так жарко, то нехай воно на столі підходить. Через годину тісто піднялося, перемішуємо трохи його, щоб знову зменшилася.
Змащуємо олією все формочки. На одну третину заповнюємо тістом для паски.
Ставимо форми з тестом в теплу духовку і засікаємо 20 хвилин. Через час включаємо духовку на 160 градусів. Випікаються паски приблизно 40 хвилин. Перевірте готовність випічки. Проткніть зубочисткою тісто, якщо вона суха, значить паски готові.
Коли випічка охолоне, змащуємо білкової глазур’ю і прикрашаємо присипкою, різними прикрасами кондитерськими для паски.
Салат «Пеньок», рецепт з фото крок за кроком
5 швидких способів пофарбувати яйця на Великдень
Покроковим фото-рецептом паски поділилася Олена Бондаренко.
Паска з цукатами від Ням-нямку: