Кабачкову і баклажанну ікру готують, напевно, в кожній родині, але рецепти у всіх – свої. Хтось подрібнює ікру блендером, щоб вона була схожою на покупну, а хтось готує її на зразок рагу – нарізаючи інгредієнти дрібними кубиками. Сьогодні приготуємо Кабачково-баклажанну ікру, яку приємно є і в теплом, і в холодному вигляді, а також можна сміливо заготовлювати на зиму, додавши побільше рослинної олії і зовсім трохи оцту. Сміливо заморожувати ікру в невеликих контейнерах, і вам забезпечений ситний, легкий, багатий натуральної рослинною клітковиною і корисними елементами сніданок.
Складові:
- середній баклажан
- середній цукіні
- велика жменя молодого дрібного лука
- середня молода морква
- 1 великий помідор – краще рожевий (так як ці томати більш соковиті)
- 2 лаврові листки
- велика щіпка приправи каррі
- 1 ст. ложка томатної пасти
- сіль і перець – за смаком.
приготування
- Помийте всі овочі. Очистіть цибулю і моркву.
- Лук наріжте кільцями товщиною 1 мм.
- Розігрійте сковороду і налийте туди 2-3 ст. ложки рослинної олії. За бажанням можна використовувати як соняшникова, так і оливкова. Коли масло прогріється, покладіть в сковороду цибулю.
- Поки обсмажується цибуля, наріжте дрібними кубиками моркву. якщо готуєте велику порцію ікри, то краще нарізати моркву заздалегідь.
- Коли цибуля почне тільки-тільки купувати золотистий колір, додайте до нього моркву і перемішайте.
- Наріжте невеликими кубиками баклажан.
- Кубиками розміром трохи крупніше наріжте цукіні.
- Коли морква стане м’якуватої, додайте підготовлені баклажан і цукіні.
- Гарненько перемішайте овочі, щоб рівномірно розподілилося масло. Незважаючи на те, що і кабачки, і баклажани дуже «люблять» масло і сильно його вбирають, не поспішайте підливати ще, тому що після початку обсмажування вони пустять сік – це і буде так рідина, в якій вони будуть гаситися.
- Посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист і каррі.
- Дрібно наріжте помідор.
- Додайте в сковороду подрібнений томат і пасту.
- Вимішайте ікру, щоб томатна паста рівномірно розподілилася.
- Гасіть ікру з баклажанів і кабачків під закритою кришкою 15-20 хвилин до готовності овочів.
- Викладіть баклажани-кабачкову ікру на шматочок підсмаженого цільнозернового хліба, присипте подрібненою зеленню – і готовий відмінний перекус. Смачного!
- Любителям гостренького рекомендую приготувати гостру баклажанну ікру з шматочками овочів.