Поєднання м’яса, картоплі і сиру завжди вдало, особливо, якщо рецепт приготування на увазі запікання в духовці.
Любителям страв з картоплі обов’язково сподобається фарширований картопля, запечена в духовці під сиром. Він хороший тим, що одночасно готується і м’ясо, і гарнір. Ну і за смаком це ароматне і ситне блюдо нікого не залишить байдужим.
Відмінна ідея для великої компанії і просто для сімейної вечері. Картопля, фарширована м’ясом і овочами, може стати також блюдом для святкового столу. Дуже ситно і неймовірно смачно.
Складові:
- картопля – 9 шт.
- м’якоть свинини – 300 г
- цибуля – 2 шт.
- сіль перець
- сир твердий – 100-150 г.
Як приготувати:
- Картоплини промиваємо і чистимо. Бажано брати бульби однакового розміру і форми. Розрізаємо вздовж навпіл і виймаємо чайною ложкою середину, залишаючи дно і стінки не сильно тонкими. Дно зовні трохи потрібно підрівняти ножем, щоб картопля була стійкою. Злегка посолити наші «човники» всередині перед тим, як почати фарширувати їх.
- Приготуємо начинку. Пропускаємо через м’ясорубку м’ясо, цибулю і половину картопляної м’якоті, ось докладно про приготування свинячого фаршу в блендері http://na-vilke.ru/prigotovlenie-farsha-v-blendere.html. Стежимо за тим, щоб фарш не став сильно рідким через овочів. Все ретельно вимішуємо, приправляємо сіллю і перцем. Відбиваємо об стінки миски.
- Розстеляємо на деко лист пергаменту або змащуємо його рослинним маслом. Наповнюємо картопляні човники фаршем. Викладаємо на деко. Ставимо в розігріту духову шафу запікатися при температурі 180 градусів на 40 хвилин.
- За цей час картопля з фаршем повинна бути вже готова. Якщо це не так, потримайте блюдо в духовці ще трохи. Але стежте за тим, щоб не пересушити. Дістаємо деко з духовки.
- Посипаємо тертим сиром і знову відправляємо запікатися на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
- І ось фарширована картопля в духовці готова! Подавати це блюдо потрібно тільки в гарячому вигляді. Можна запропонувати до картоплі будь-який соус.
- Готуйте з задоволенням і смачного!
Господині на замітку
- Якщо ви будете готувати цю страву з молодої картоплі, тоді бульби можна не чистити, а просто ретельно вимити. А ось стару картоплю звільнити від шкірки необхідно.
- Приготувати це блюдо можна не тільки в духовці, але і в мультиварці на режимі «Випічка».
- Якщо залишиться після трапези фарширований картопля, його можна зберігати в холодильнику – після розігрівання він знову буде смачним і м’яким.
- Завдяки тому, що в м’ясний фарш ми додаємо м’якоть картоплі і цибулю, а перед наповненням солимо картоплю, страва виходить досить соковитим.
- До фаршированого картоплі підійде сметанний, грибний або томатний соус.