Закусочний салат з смаженим м’ясом свинини, хрусткими чіпсами, соковитою консервованої кукурудзою і горошком – це те, що підійде для маленької і великої компанії. Заслуговує на увагу хоча б тому, що готується легко і всі інгредієнти доступні.
Не знаю як ви, але я ще застала ті часи, коли хтось приносив на роботу на листочку цікавий рецепт якого-небудь блюда, і все акуратно, передаючи його один до одного, як велику цінність, переписували собі в зошит. Зараз все по-іншому, молоді навіть не прийде в голову щось переписувати, навіщо, якщо можна все знайти в інтернеті, зберегти в комп’ютері або, в крайньому випадку, роздрукувати на принтері. Та й рецептів зараз скільки, наші мами і бабусі навіть і не мріяли про такому розмаїтті. Але все одно рецепти з вуст в уста ще існують. Ось один такий рецепт – салат зі смаженою свининою, яким поділилася моя старша сестра Людмила, я повідаю вам. Гарний по подачі, легкий по приготуванню, смачний за змістом салат з смаженим м’ясом свинини припаде до вподоби всім, особливо чоловікам, так як він дуже ситний, можна навіть сказати чоловічий. Салат «Мішанина» прикрасить будь-який святковий стіл, наситить в будні. Записуйте!
Складові:
- м’якоть свинини – 400 г
- яйце куряче – 4 штуки
- горошок консервований – 1 банка
- кукурудза консервована – 1 банка
- чіпси картопляні – 1 пачка
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 штука (близько 70 г)
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
для клярі:
- борошно пшеничне – близько 200 г
- яйце куряче – 2 шт.
- для заправки:
- майонез – 6 ст. л.
для смаження:
- рослинне масло – близько 200 мл.
приготування:
- М’якоть свинини помити, добре обсушити паперовим рушником і нарізати на довгі шматочки, довжиною близько 6-7 сантиметрів і товщиною близько 7-8 міліметрів.
- Нарізані шматочки м’яса посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.
- Необхідна кількість борошна розподілити порівну в 2 чашки.
- У глибоку чашку розбити яйця і добре збити віночком.
- Нарізані шматочки свинини порціями спочатку обваляти в борошні, потім вмочити в збитому яйці і знову добре обваляти в борошні.
- ! Якщо м’ясо вмочити відразу у збитому яйці, без попереднього обвалювання в борошні, то кляр буде погано триматися.
- У сотейнику розігріти олію на середньому вогні, на якому обсмажити порціями шматочки свинини в клярі до золотистого кольору, періодично помішуючи.
- Обсмажені шматочки свинини в клярі вийняти шумівкою з масла і скласти на серветку, щоб видалити зайве масло.
- У невелику каструлю акуратно помістити яйця, залити холодною водою, щоб повністю покрити їх, але з невеликим запасом на википання, додати сіль, поставити на газ і варити на середньому вогні після закипання близько 10 хвилин.
- ! При варінні яєць обов’язково додавайте в воду сіль, а також для запобігання розтріскування шкаралупи. Навіть якщо раптом яйце виявилося з надтріснутою шкаралупою, воно при варінні не витече.
- Готові яйця остудити під холодною водою, почистити і нарізати невеликими шматочками.
- Відкрити банки з консервованою кукурудзою і консервованим горошком, злити рідину.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути холодною водою і порізати невеликими шматочками.
- На велике блюдо викласти всі інгредієнти окремо купками по колу: консервований горошок, консервовану кукурудзу, шматочки обсмаженої в клярі свинини, порізані невеликими шматочками яйця, ріпчаста цибуля, картопляні чіпси.
- В середину блюда помістити майонез, який за смаком посолити і поперчити.
- Перед подачею салат добре перемішати.
- Подати салат «Мішанина» на стіл. Смачного!
Господині на замітку:
- Салат, приготований з заявленої кількості інгредієнтів, краще розподілити на 2 страви.
- Картопляні чіпси можна замінити сухариками. або приготувати чіпси з картоплі самостійно.
- Салат можна просто відразу змішати в чашці, якщо він не призначений для святкової подачі.