У приготуванні будь-якої страви з стручкової квасолі є один важливий момент. Потрібно так підготувати квасоля, щоб вона не втратила свій яскравий колір, не потемніла, і при цьому зберегла форму, але стала злегка м’якуватої. Як цього добитися? На відміну від зеленого горошку, квасоля потрібно відварювати у великій кількості киплячої води, і вода повинна безперервно кипіти. Тому каструлю беріть велику, набирайте побільше води і ставте на вогонь. Одночасно починайте нарізку інших овочів для салату.
Складові:
- стручкова квасоля (заморожена) – 200 г
- селера черешковий – 1 великий стебло
- огірок свіжий – 1 шт.
- салатні листя – 1 пучок
- свіжий помідор – 2 шт.
- лимонний сік – 1-2 ч. л. (за смаком)
- сіль за смаком
- оливкова олія – 2 ст. л.
приготування:
- Черешкова селера для салату теж потрібно підготувати. Наріжте стебло невеликими шматочками завдовжки 5-6 см. Гострим ножем підчепити з одного боку шкірку і потягніть її вниз. Шкірочка залишиться на місці, зріже тільки невелика частина, але разом з нею ви зніміть грубі волокна-прожилки. Таким чином почистіть всі шматочки селери. Влітку така обробка не потрібна – стебловий селера ніжний, а зимові овочі потрібно звільнити від грубих волокон. Очищений стебло селери наріжте невеликими шматочками.
- Огірок розрізати уздовж, наріжте тонкими часточками. Помідори наріжте часточками.
- Вода вже повинна закипіти і можна опускати в неї квасолю. Не розморожувати її, відразу кидайте в окріп. Вогонь зробіть найсильніший, щоб і після додавання квасолі вода продовжувала кипіти. Воду не забудьте злегка підсолити. Через 3-4 хвилини квасоля дістаньте шумівкою і перекладіть в салатник. Вона стане злегка м’якуватої, але збереже пружність і свіжий колір.
- Салатні листя розкладіть на тарілці (салат краще готувати порційно). Викладіть трохи стручкової квасолі. Збризніть овочі лимонним соком і оливковою олією.
- Зверху покладіть нарізану селеру. Його можна злегка підсолити і присипати меленим перцем.
- Додайте в салат часточки огірка. Розкладіть часточки помідор.
- Готовий салат можна посипати будь-якими насінням або додати горіхи – він стане ще смачніше і корисніше. Від майонезной заправки краще утриматися, замість неї запропонуйте натуральний йогурт або заправте салат як в рецепті – лимонним соком і оливковою олією.