Не секрет, що всі ми любимо смачно поїсти, і часом наш організм так і вимагає: “Котлету, мені котлету!” Хіба ми можемо йому відмовити ?! Ні! Ось і порадуємо його в цей раз не звичної нам всім котлетою з фаршу, а тонким шматком курячого філе на маленькій кісточці, під соковитою сирно-томатної скоринкою. Просто, яскраво, швидко і неймовірно смачно! І, що не маловажно, корисно, так як ця куряча котлета на кісточці НЕ смажиться, а запікається в духовці.
Складові:
- курячі гомілки – 5 штук;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком;
- сир моцарелла – 50 г;
- помідор свіжий – 1-2 штуки.
Рецепт приготування:
- З курячих гомілок зняти шкіру, зайвий холестерин нам ні до чого. Гомілку розрізати гострим ножем з одного боку, але не до кінця, залишити близько 5 сантиметрів м’яса на кісточці.
- Звільнити куряче філе від кістки, кістка відрубати. Чи залишиться куряче філе на маленькій кісточці.
- Куряче філе на кісточці посолити і поперчити.
- Укласти приправлені курячі котлети на кісточці на решітку з піддоном або на деко, застелене пергаментом. Запікати в духовці при 200 гр. близько 25 хвилин.
- Поки котлети запікаються, поріжте кубиками сир моцарелу і помідор. Змішайте. Коли котлети будуть вже готові, покласти поверх котлет моцарелла-помідорні масу. І знову поставити в духовку на 10 хвилин. Сир моцарела повинен розплавиться.
- 7. Обернуть кісточку красиво розрізаної паперової папільйотках.
Декілька порад:
- на гарнір можна подати рис, картопляне пюре, гречку;
- папільйотки – трубочка з паперу, яку надягають на курячі ніжки або ніжки іншої птиці, а також на кісточку натуральної котлети;