Ситний і наваристий суп з галушками, приготований на курячому бульйоні в мультиварці – оригінальне українське блюдо, яке подобається практично всім.
Кожен день ми задаємо собі питання: «Що приготувати на обід або вечерю?». Щоб не створювати смакового одноманітності, одним з варіантів сьогодні може стати дуже смачний суп в мультиварці з галушками. Це перша страва ситне, смачне і любимо багатьма гурманами. Адже галушки, приготовані в домашніх умовах, роблять їжу воістину цінною.
Галушки готуються елементарно з трьох доступних всім продуктів. Тому всім, хто не наважувався приготувати їх раніше, раджу зробити це. У вас неодмінно вийде. Цей рецепт галушок найпростіший і вдалий. І наступного разу ви удосконалите рецепт новими добавками і приготуєте, наприклад, рисовий суп з кропив’яним галушками.
Складові:
- вода – 1,5-2 л
- курка для бульйону (у мене курячий каркас) – 300-400 г
- картопля – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль, перець, лавровий лист
- часник, зелень
для галушок:
- яйце – 1 шт.
- борошно -8-10 ст.л.
- вода – 100 мл
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування
Чашу мультиварки Редмонд 4502 наповнюємо нарізаною картоплею, цибулею і морквою.
Кладемо курку, будь-яку її частину. Можна використовувати ніжки, крила, шийки та ін. Я взяла курячий каркас. Солимо, перчимо. Кидаємо запашний перець,
Заливаємо водою і включаємо програму «Суп». В іншій мультиварці можна замінити програмами «Варка» або «Гасіння». Час приготування 1,5 ч.
Поки вариться суп, приготуємо тісто для галушок. Збиваємо яйце, солимо його і додаємо борошно. Поступово вводимо воду і робимо тісто густої консистенції, щоб воно не спадало з ложки. Але при цьому структура тесту така, що руками його формувати не можна, тому що липке і в’язке.
Отже, тісто для галушок готове.
За 15 хвилин до закінчення варіння відкриваємо мультиварку. Виймаємо курку. Її можна розділити на шматочки і потім знову повернути в чашу. Тепер мокрою ложкою потроху набираємо тісто і відправляємо його в киплячий бульйон.
Варимо суп з галушками ще хвилин 10. Потім знімаємо пробу. Головне не переварити борошняні вироби. Тому рекомендую стежити за їх готовністю.
Коли суп звариться і прозвучить сигнал, відключаємо мультиварку (режим підігріву) і кидаємо рубану зелень з часником. Знову закриваємо кришку і наполягаємо суп ще хвилин 10. На цьому приготування першої страви до сьогоднішнього обіду завершено.
- Подавати в гарячому вигляді. При бажанні можна додати в тарілку з супом часник або зелену цибулю. Смачного!
На замітку:
- Можна в суп додати спеції, наприклад, куркуму або карі. Вони зроблять і смак, і колір страви більш насиченим.
- Рекомендую готувати суп з галушками на один раз, так як в холодильнику галушки вберуть в себе рідину, набухнуть, і суп стане густим і не таким смачним, як в свіжому вигляді.
- Ось ще дуже гарне і смачне національне блюдо – галушки по-чеченських. Це кулінарна гордість народу.