Це звичайний овочевий салат, в якому буде виконувати соло ніжний хрусткий чудовий салат Айсберг. Останнім часом наша сім’я підсіла на салат айсберг і ми його додаємо в різні овочеві салати.
Складові:
- 100 г салату «Айсберг»;
- 2 невеликих помідора;
- 100-150 г свіжого огірка;
- ¼ м’ясистого болгарського перцю – краще червоного або оранжевого кольору;
- 3 ст. ложки консервованої кукурудзи;
- кілька гілочок кропу;
- сметана для заправки (худнуть панянки можуть використовувати для заправки натуральний йогурт з лимонним соком);
- сіль за смаком.
приготування
Вимийте і висушіть всі овочі і кріп. У салату «Айсберг» видаліть пожухлі листя (якщо такі є) і тонко наріжте зелень. Огірок розріжте спочатку навпіл, а потім – невеликими брусочками. Салат айсберг можна порвати руками, навіть так буде правильніше.
Помідори наріжте кубиками, солодкий перець – тонкими поперечними смужками.
Кукурудзу відкиньте на сито і дайте стекти рідини. З’єднайте в глибокому салатнику всі підготовлені інгредієнти з кукурудзою, і перемішайте овочевий салат виделкою.
Додайте дрібно посічену зелень кропу, знову ретельно перемішайте.
Посоліть салат і заправте сметаною.
- Розкладіть салат з айсберга і інших овочів по салатник і подайте з теплим житнім хлібом або хрусткими тостами.