Якщо ви ніколи не пекли домашній цибульний хліб в мультиварці – рекомендуємо спробувати, скориставшись нашим перевіреним рецептом.
Погодьтеся, пекти хліб по одному і тому ж рецепту постійно – нудно! Тому я пропоную урізноманітнити свою випічку в мультиварці різними добавками. Тоді вона стане яскравішим, смачніше і цікавіше. Цибулевий хліб в мультиварці – прекрасне тому підтвердження. Він виходить хрустким, смачним, ароматним і великим. А цибульні вкраплення роблять хліб ще оригінальніше.
Складові:
- вода – 400 мл
- борошно пшеничне в / с – 650 г
- дріжджі сухі – 1 ст.л.
- цукор – 1,5 ст. л.
- сіль – 1,5 ч.л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- олія соняшникова – 3 ст.л.
Спосіб приготування
- У мисці змішайте близько однієї склянки борошна. Туди додайте сіль, цукор і сухі дріжджі.
- Налийте теплу воду в кількості 400 мл. Перемішайте і додайте борошна до отримання маси за густотою, як на оладки. Поставте опару в тепле місце підходити на 30 хвилин або більше, в залежності від того, як вона буде бродити. Краще накрити плівкою, щоб опара швидше підійшла.
- Ось так виглядає опара після 30 хвилинного бродіння.
- Додайте борошно і рослинне масло.
- Замісити туге тісто, яке не прилипає до рук. Поставте тісто підходити в тепле місце, накривши плівкою або рушником.
- А поки можна приготувати пассеровку з лука. Наріжте його дрібно і відправте смажитися на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Смажити потрібно періодично перемішуючи цибулю, до золотистого кольору
- Дріжджове тісто збільшилася вдвічі, стало м’яким, податливим. Його потрібно ще обминути руками, виклавши на стіл, посипаний борошном.
- Викладіть тісто, обомніте, а потім невеликими порціями додавайте обсмажену цибулю, щоб він поступово виявився в тесті. Краще, щоб він був усередині. Зовні цибулю при випіканні пригорить. Але це не страшно, його можна буде зчистити.
- Чашу мультиварки змастіть маслом. Викладіть в неї кулю з тіста. До речі, я печу цибульний хліб в мультиварці Редмонд. Але він вийде в будь-який мультиварці, де є програма «Випічка». Встановіть режим «Підтримка тепла» і залиште підігріватися тісто хвилин на 20.
- Наш майбутній хліб в мультиварці значно підріс. Тепер вимкніть підтримку тепла і включіть режим «Випічка» на 50 хв.
- Хліб зарум’яниться знизу і майже пропікся. Але треба дати йому пропектися і зарум’яниться і зверху. Тому перевертаємо буханку.
- І ставимо випікатися на режимі «Випічка» ще 40 хв. Як бачите, цибуля став чорним на одній зі сторін. Його можна зчистити.
- Наш цибульний хліб в мультиварці готовий! Накрийте його рушником і залиште до повного охолодження.
- Цей рецепт хліба може здатися вам складним. Але це тільки на перший погляд. Зовсім скоро ви відчуєте легкість і радість від того, що печете домашній хліб для своїх коханих. Важить готова буханець 1 кг. А це значить, хліба вистачить надовго, якщо тільки ви його не з’їсте теплим. В цьому випадку хрусткий хліб швидко зникає зі столу.
Господині на замітку:
- Цибулевий хліб вийде ще більш м’яким і пишним, якщо тісто замішувати на молочній сироватці, а не на воді.