Захотілося приготувати торт з великою кількістю шоколаду. Спекла. Всі, хто спробував, вирішили, що це схоже на торт “Прага”. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів торт дуже простий і легкий у виконанні.
складові
для тесту:
- борошно пшеничне – 150 г;
- цукровий пісок – 150 г;
- яйця – 3 штуки;
- вершкове масло – 100 г;
- розпушувач для тіста – 1 пакетик;
- какао порошок – 3 столові ложки.
для крему:
- вершки 35% жирності – 1 склянка;
- плитка шоколаду – 100 г;
для просочення:
- коньяк – 1 столова ложка;
- цукрова пудра – 1 столова ложка;
- вода – 1 столова ложка;
для прикрас:
- плитка шоколаду – 100 г;
- вершки 35% жирності – 2 столові ложки;
- горіхи фундук – 50 г.
крем
Напередодні, за день до приготування торта, приготувати крем, який називають крем-ганаш. Вершки довести до кипіння, додати розламаний шоколад, розмішати до однорідного стану, зняти з вогню і прибрати охолоджуватися в холодильник на ніч.
корж
На наступний день спекти корж для торта.
Вершкове масло розтопити на слабкому вогні і остудити.
Яйця збити з цукровим піском, додати розпушувач і масло. Перемішати.
Борошно просіяти і змішати з какао порошком.
У яєчну масу поступово всипати борошно з какао порошком, ретельно вимісити.
Тісто перекласти в форму для випікання, змащену олією.
Випікати 30 хвилин в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці.
Готовий корж остудити, розділити вздовж на дві рівні по висоті частини, наприклад, за допомогою кулінарного ножа-струни.
просочення
Змішати коньяк, воду і цукрову пудру. Отриманим складом просочити коржі.
збираємо торт
Крем-ганаш дістати з холодильника, збити 2-3 хвилини до стійких пік.
Просочені коржі змастити кремом в місці розрізу і з’єднати між собой.Оставшімся кремом змастити краю торта, надавши готовому виробу правильну рівну форму.
прикраса
Горіхи фундук крупно порізати.
Плитку шоколаду поламати на кубики, додати вершки, розтопити на водяній бані. Розтопленим шоколадом полити торт. Зверху присипати подрібненими горіхами. Торт поставити на 10-15 хвилин в холод, щоб застиг шоколад.
Тепер можна приступати до чаювання. На фото торт виглядає чорно-коричневим і похмурим. Колір шоколаду дає про себе знати. Насправді торт вийшов ніжним і смачним.