Будь-салат зі свіжих або злегка відварених овочів і фруктів корисний для травної системи завдяки мінімальній термічній обробці. Щоб максимально зберегти дієтичні і вельми корисні властивості цвітної капусти, рекомендую приготувати овоч з сімейства капустяних на пару. На мій кулінарний погляд, з цим процесом відмінно справляється будь-яка мультиварка. Отже, пропоную приготувати легкий салат з цвітної капусти, червоної цибулі і солодкого перцю. А в якості заправки будемо використовувати краще оливкова олія extra virgin olive oil і свіжовичавлений лимонний сік.
Цвітну капусту на пару готувала в мультиварці Redmond RMC-01. Потужність мультиварки потужність – 350 Вт. Режим «Пар» – 40 хвилин (за замовчуванням).
Складові:
- кольорова капуста зелена + фіолетова – 250 г
- цибуля червоний / ліловий – 1 маленька цибулина
- перець міні солодкий болгарський – 2-3 шт.
- м’ята свіжа – кілька листочків
- часник свіжий – 1 зубок
- олія оливкова extra virgin – 2 столові ложки
- сік зі свіжого лимона – 1 ст.ложка
- перець мелений – за бажанням.
Рецепт салату з цвітної капусти і червоної цибулі
- Зелену і фіолетову кольорову капусту помити, видалити листя і тверду основу, розібрати на невеликі суцвіття. Капуста лілового кольору відрізняється від звичайної кольорової тільки своїм незвичайним кольором. Розкласти парасольки капусти в контейнері для приготування на пару і трохи присипати сіллю або приправою для овочів.
- У чашу мультиварки налити 0,5-1 літр звичайної або мінеральної води, вставити контейнер з капустою до характерного клацання і закрити кришку мультиварки.
- З Меню вибрати програму / режим «Пар» і натиснути кнопку Старт / Підігрів. В мультиварці Redmond RMC-01 приготування на пару за замовчуванням займає 40 хвилин. Якщо ваша мультиварка має більшу потужність, процес готування займе набагато менше часу.
- Готову кольорову капусту перекласти в салатницю. Капуста трохи втратила в кольорі, але стала м’якою і більш об’ємною.
- Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник подрібнити, а листя свіжої м’яти порвати руками.
- Приготовану на пару кольорову капусту (ще гарячу) посипати цибулею, часником і м’ятою. Незабутній аромат гарантую!
- Салат з цвітної капусти, червоної цибулі посолити, поперчити, скропити соком зі свіжого лимона і перемішати.
- Блюдо прикрасити кільцями солодкого міні перцю червоного кольору.
- Готовий салат розкласти порційно, полити оливковою олією і відразу подати на стіл. Приємного вам салат-апетиту!
- Цікаві факти:
- Багато лікарі-дієтологи відносять оливкова олія до афродизіаків – продуктів, які підвищують сексуальну активність чоловіків і жінок.
- Цвітна капуста рекомендована для дієтичного та дитячого харчування, а також володіє безцінними лікувальними властивостями: містить антиракові компоненти і загадкові флавоноїди, які зміцнюють імунітет дорослих і дітей.