Гарний і смачний рудий хліб з томатним соком і додаванням сиру моцарелла, прикрашений помідори черрі.
Хочете, я вам назву декілька причин, чому хоч раз в житті треба спекти домашній хліб ?! По-перше, це казковий запах свіжоспеченого хліба, дражливо поширюється по всьому будинку. По-друге, дивовижний смак, адже без спору домашній хліб набагато смачніше будь-якого покупного. По-третє, випічка хліба – чудовий процес, який допоможе розслабитися, отримати задоволення, пофантазувати над формуванням, та й просто отримати задоволення. Думаючи вже цих трьох причин досить, щоб піти на кухню і зануритися в чари випічки домашнього хліба, наприклад, ось такого м’якого, пишного, незвичайного, але позитивного оранжевого кольору з білими вкрапленнями сиру, прикрашеного милими помідори-чері – хліба на томатному соку з моцарелою . Гарний хлібець, ароматний, пікантний, пишний!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне 1-го сорту – 300 грам
- дріжджі сухі активні – ¾ чайної ложки
- цукор-пісок – 1 столова ложка
- сіль – ½ чайної ложки
- рослинне масло – 1 столова ложка
- вода тепла – 30 мілілітрів
- сік томатний – 150 мілілітрів
для начинки:
- моцарелла – 50 грам
для прикрас:
- помідори-чері – 3 штуки.
приготування
- Активувати сухі дріжджі, додавши їх разом з цукром-піском в стакан з необхідною кількістю теплої води. Вміст склянки добре розмішати до розчинення гранул дріжджів і залишити в теплому місці на 30 хвилин до утворення на поверхні «бульбашок», які говорять про те, що дріжджі активувалися.
- У глибоку чисту чашку просіяти борошно, додати сіль, рослинне масло і воду з активованими дріжджами, перемішати.
- В борошняну масу влити необхідну кількість томатного соку, перемішати дерев’яною ложкою. Коли перемішувати стане важко, викласти борошняну масу на обробну дошку, припорошені борошном і замісити еластичне, злегка липнуче до рук тісто.
- Тесту надати форму кулі, помістити у велику чисту чашку, яку накрити кришкою або серветкою, і залишити для підйому на 2 години. За цей час бажано тісто обмять 1-2 рази.
- Моцареллу порізати на невеликі кубики.
- Що піднялося тісто добре обмять і розкачати в пласт розміром 20 * 30 сантиметрів.
- На розкатаний пласт тіста викласти хаотично кубики моцарели і скрутити рулетом. Рулет з тіста помістити в форму для випічки розміром 20 * 10, накрити серветкою і залишити для вистоювання на 30 хвилин.
- Помідори-чері з хвостиками помити, обсушити і увіткнути в тісто, добре в нього вдавлюючи.
- Випікати хліб в розігрітій до 180 градусів духовки до готовності, до зарум’янювання.
- Готовий хліб вийняти з духовки, звільнити від форми для випічки і остудити на решітці. Смачного!
Господині на замітку:
- якщо томатний сік солоний, необхідно зменшити кількість солі або взагалі виключити;
- в тісто можна додати улюблені приправи;
- а ще можна замісити тісто для млинців на томатному соку, обов’язково спробуйте.