Якщо я хочу приготувати ідеальну піцу, то роблю тісто для піци дріжджове в хлібопічці.
Найчастіше господині, коли роблять тісто в хлібопічки, використовують сухі дріжджі. Це простіше, але на свіжих дріжджах тісто піднімається швидше і виходить більш пишним. Наскільки мені відомо, для італійської піци в тісто кладуть тільки свіжі дріжджі. Тоді найтонша основа для піци при випіканні добре піднімається, і піца з такого тесту виходить дуже м’якою і пористої.
У хлібопічки Moulinex Home Bread є спеціальний режим для приготування тіста для піци. Я багато раз користувалася хлібопіч при приготуванні тесту, і вона мене ні разу не підвела. Спробуйте і ви приготувати відмінне дріжджове тісто.
Складові:
- тепла кип’ячена вода – 120 мл
- свіжі дріжджі – 15 г
- оливкова олія – 1 ст.л.
- сіль – 3/4 ч. л.
- борошно пшеничне – 240 г.
Спосіб приготування:
- Дуже важливий момент: дріжджі повинні бути свіжими. Відлийте від загальної кількості води приблизно четверту частину. Розчиніть в теплій воді дріжджі. Температура води повинна бути такою, щоб руці було комфортно, приблизно 30-38 градусів. Не потрібно чекати, коли дріжджі почнуть бродити, сирі дріжджі прекрасно впораються зі своїм завданням і без попереднього «пробудження».
- У ємність вилийте залишок води і розведені дріжджі. Рідина на вигляд нагадує молоко.
- Влийте столову ложку хорошого оливкової олії.
- Борошно змішайте з 3/4 чайної ложки солі.
- Насипте борошно поверх рідини. Нічого змішувати не потрібно.
- Натисканням кнопки «Меню» виберіть режим №11, просто натиснувши 11 раз на цю кнопку. На дисплеї ви побачите час приготування тіста – 1 год 30 хв. Натисніть кнопку «Старт».
- Після закінчення вище зазначеного часу відкрийте кришку – перед вашими очима постане пишне пористе тісто.
- Не переживайте з приводу того, що, як тільки ви дістанете тісто з хлібопічки, воно відразу осяде. Це цілком нормально. Сміливо розгортайте його в тонкий пласт (не більше 3 мм) і готуйте піцу. Перевірено – піца вийде відмінна, в міру тонка, але пориста і м’яка.
Господині на замітку:
- Таке тісто можна використовувати не тільки для піци, а й для будь-якої іншої несолодкої дріжджовий випічки. Відкриті та закриті пироги, пиріжки з м’ясною, грибною або рибної закускою виходять просто чудовими!