Ті, хто просить частіше публікувати звичайні прості рецепти, можуть зрадіти. Сьогодні їх день. Приготуємо звичайні м’ясні тефтелі. Але все ж додамо пікантність цієї страви за допомогою спецій. А виконувати соло в цьому наборі будуть мелені ягоди ялівцю. Тож почнемо.
Список інгредієнтів:
- фарш яловичий + свинячий – 500 г
- рисова крупа – півсклянки
- цибулина – 1 штука
- часник – 2 зубки
- яйця – 1-2 штуки
- петрушка, кріп – по 1 невеликому пучку
- суміш спецій (ягоди ялівцю, перець духмяний, перець чорний, паприка, гірчиця, мускатний горіх)
- сіль за смаком.
приготування
У фарш додаємо суміш спецій і добре перемішуємо. Ми залишаємо на 30 хвилин, щоб спеції просочили фарш ароматом. Порада: для кращого проникнення ароматів спочатку змішайте спеції зі столовою ложкою оливкової олії, а потім додайте їх в фарш.
Ріжемо цибулю.
Шаткуємо зелень.
Все додаємо в фарш, а також додаємо яйця.
Перемішуємо фарш і трохи відбиваємо його.
З фаршу ліпимо тефтелі, добре їх викочуємо, щоб вони не йшли супроти.
Обвалюють тефтелі в паніровці, яку можна приготувати самостійно, підсмаживши в духовці або мікрохвильовій печі шматочки житнього хліба, а потім змоловши їх в блендері.
Смажимо тефтелі на сковороді в рослинному маслі на сильному вогні для додання трохи підсмаженої скоринки, не доводячи до готовності.
А потім тушкуємо тефтелі в сметанному або томатному соусі, з лавровим листом і сухий гілочкою ялівцю.
М’ясні тефтелі з ароматом ялівцю готові. Подавати з овочевим гарніром.
Автор ідеї мадам Цигуль.