Ще одна класична подача салату у вигляді новорічної ялинки часто використовується господинями усього світу. Адже саме це дерево вважається символом дивовижного свята Нового року, який, без сумнівів, люблять і маленькі діти, і їхні батьки, і бабусі з дідусями. Тим більше що форма досить проста і зробити такий салат опиниться під силу абсолютно всім.
Крім того, хочу зазначити, що я роблю закуску шарами. Але якщо ви бажаєте полегшити кулінарний процес, інгредієнти можна з’єднати і змішати з домашнім майонезом. І тільки після цього сформувати новорічну ялинку.
Також кілька слів про складові. Отже, пропоную включити в рецепт салату «Новорічна ялинка» червона цибуля, замаринований в лимонному соку зі спеціями, і мариновані на швидку руку печериці. А в якості основного продукту в представленій закусці виступить куряче філе і відварений рис. В цілому салатик вийде дивно смачним і дуже ситним, а завдяки оригінальному оформленню досить тематичний і святковий.
Складові:
- 120 г курячого філе
- 50 г білого рису
- 120 г печериць
- 1 червона цибулина
- 3 ст.л. домашнього майонезу
- кріп для прикраси
- 1 ч.л. масла без запаху
- 1/2 ч.л. соку лимона
- 1 ст.л. оцту 9%
- цукор
- сіль
Як приготувати салат «Новорічна ялинка»
Спочатку замарінуем червона цибуля, для чого видаляємо лушпиння і шаткуємо дрібними кубиками, які переміщаємо в невелику миску. Потім виливаємо всередину трохи соку лимона і ложечку рідкого масла (без запаху), а також додаємо по щіпці цукру і солі.
Далі вимиваємо свіжі шампіньйони, розрізаємо їх навпіл, перекладаємо в каструлю, куди наливаємо трохи води (до 2/3 склянки), ложку оцту і висипаємо по 1/2 ч.л. солі і білого цукру.
На середньому вогні готуємо гриби, поки не википить повністю вся рідина (піде десь 15 хвилин), а в цей час відварюємо до готовності обов’язково промитий білий рис, який перекидаємо в сито, щоб вода змогла стекти.
Суху крупу розміщуємо в підходящу миску і вводимо в неї велику сіль, достатня кількість домашнього майонезу і мелений духмяний перчик.
Тепер добре остигнула курку, яку ми заздалегідь відварити, додавши в бульйон сіль і лаврушку, разом з готовими печерицями швидкого маринаду нарізаємо дрібними кубиками.
На наступному етапі починаємо збірку салату «Новорічна ялинка». Для цього викладаємо половину рису з майонезом на плоску тарілку, з якого формуємо акуратну ялинку.
Другим шаром розміщуємо ніжне куряче м’ясо.
Далі додаємо мариновані гриби.
Наступним шаром засипаємо пікантний червоний лук.
Що залишилася частиною рису накриваємо салат «Новорічна ялинка» і прикрашаємо поверхню чистими і сухими гілочками свіжого кропу.
Прикрасити салат майонезом або іншими яскравими продуктами за бажанням.
Красива і дивно смачний новорічний салат готовий. Але, якщо ви робите її заздалегідь, раджу прикрашання зеленню відкласти на останній момент, інакше до моменту подачі вона зів’яне.
Вдалих свят і всім смачного!
Рецепти новорічних страв:
- Салат «Ялинка»
- Салат «Різдвяний вінок»
- Салат «Сніговик»
- Закуска з копченої скумбрії «Сніговик»
- Запечена качка з грушами
- Єврейський салат на сирних зірочках
- Шашлик з курячих сердечок
Рецептом салату «Новорічна ялинка» поділилася Юлія.
[key] [/ key ]