Якось я встала раненько в суботу, прокралася на кухню і, намагаючись не шуміти, швиденько зготувала американські млинці панкейк. Мені пощастило з блендером – він працює практично безшумно, якщо такий вислів допустимо по відношенню до блендеру. Сонне сімейство з задоволеними посмішками зібралося на кухні, коли я дожарівать останню порцію американських млинчиків за вдосконаленим мною рецептом. Дочка просила «Бічік» (перекладаю – млинці), а чоловік сказав, що у нього дуже розігрався апетит і що я тут зі своїми запахами смачних панкейк поспати не дала =)
Я давно хотіла спробувати цю випічку і вийшло з першого разу. Знайшла рецепт, трохи змінила на свій смак і вийшли американські панкейкі по-російськи.
Інгредієнти для приготування американських панкейк
- Борошно пшеничне – 250-300 г
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Кориця мелена – 1-2 ч.л.
- Розпушувач для тіста – 2 ч.л. або сода гашене оцтом – 1 ч.л.
Найсмачніше робити панкейкі на молоці. Але якщо немає молока, а є кефір – готуйте панкейкі на кефірі. В цьому випадку не потрібно гасити соду, додайте її в кефір і залиште на кілька хвилин: в кислому дієти середовищі сода погаситься сама. Яйця охолодіть заздалегідь.
Приготування американських млинчиків панкейк
Яйця розділити на білки і жовтки.
Жовтки викласти в миску, білки прибрати в холодильник.
У жовтки додати цукор і корицю.
Збити віночком.
Занадто сильно жовтки збивати не потрібно. Досить змішати рівномірно інгредієнти.
Виливаємо в масу молоко і розмішуємо віночком.
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і вводимо в суміш. Збиваємо тісто до однорідної маси без грудочок.
Тісто має вийде як сметана. Таке зазвичай роблять на оладки.
Не лінуйтеся просівати борошно – вона стає повітряна, і це добре позначається на випічці.
Тепер дістаємо з холодильника білки, додаємо сіль і починаємо збивати на повільних оборотах, поступово нарощуючи швидкість.
Збити білки до міцних стійких піків. Переверніть чашу – білкова піна повинна залишитися на своєму місці.
Настає відповідальний момент в приготуванні панкейк. З’єднуємо білки з рідким тестом.
Акуратно перекладаємо білкову масу в тісто. Потрібно саме перекладати, а не вивалювати з однієї миски в іншу.
Збиті білки дуже ніжні, і саме від повітряних бульбашок залежить, які у вас вийдуть млинці.
Тепер так само акуратно втручаємося білки: рухами по колу від стінок всередину.
Рухи повинні бути легкими і плавними. Від стінок чаші по колу набираєте в лопатку трохи тесту і викладаєте його в середину на збиті білки. І так до тих пір, поки у вас вийде однорідне тісто.
Ви самі побачите, яке тісто стало повітряне і пишне, як безе.
Розігріваємо млинниць або сковороду і випікаємо до золотистого кольору.
Я використовую млинниць з керамічним покриттям і не використовую масло.
Випікаються американські панкейкі досить швидко – приблизно, по 20 секунд з кожної сторони.
Як тільки наливаєш тісто на розпечену поверхню, млинчики починають красиво пузиритися.
ближче:
Перевертаємо. На млинці гарні апетитні розлучення. Запах на кухні запаморочливий!
Американські панкейкі на молоці або кефірі – чудовий сніданок!
Готовий панкейк: вид ззаду =)
До нашим американським панкейк можна подати будь-який солодкий соус, рідкий шоколад, джем, мед або сметану.
Млинці виходять повітряні і дуууже смачні.
Гарного початку дня!
Калорійність американських панкейк в 100 грамах = 243 ккал
Час приготування: 30 хвилин
Приємного всім апетиту! Як день почнеш, так його і проведеш. Всім бажаю починати день бадьоро й енергійно! Так що беріть собі на замітку мій рецепт американських млинців і зробіть близьким сюрприз!
А хто бажає отримувати мої рецепти на свій e-mail, то підписуйтесь на розсилку. Я завжди вам рада!
З повагою, Наталі
Рейтинг 5.0 5 відгуків
[desc]Дуже сонячний і швидкий рецепт американських панкейк – млинчиків на молоці або кефірі – в вашу скарбничку швидких рецептів! [/ Desc ]