Мало, хто за святковим столом відмовиться від цього листкового салату з майонезом. «Мімоза» завоювала народну любов ще з часів нашого дитинства, коли мами і бабусі готували її з особливо урочистих приводах. У 80-90-ті роки не було такого надлишку в продуктових, і наші батьки викручувалися, як могли. Я прекрасно пам’ятаю, що дістати баночку майонезу або рибних консервів було тієї ще завданням. А перед святами продукти з полиць змітають зі швидкістю звуку. Але ось пройшли роки, а салат «Мімоза» все ще користується шаленою популярністю! Адже він досить простий в приготуванні, для мімози потрібні найдоступніші продукти і, не будемо кривити душею, багато нас, любителів листкових салатів з майонезом!
Чого тільки не додають в нього: і обсмажену рибу, і мариновану, і солону. Кожна господиня готує по-своєму салат мімоза. Рецепт з консервою найвдаліший на мій погляд! Готуємо!
До речі, на десерт – торт «Рижик», класичний рецепт з фото покроково допоможе вам з легкістю розібратися в усіх тонкощах його приготування і збожеволіти від того, наскільки це смачно!
Складові:
- 1 банка рибних консервів «Сайра в олії»
- 1 невелика цибулина
- 3 середні картоплини
- 2 моркви
- 4 яйця
- 150 г майонезу
- сіль
- зелень для прикраси
Покроковий рецепт приготування салату «Мімоза» з консервою
Відварити картоплю, моркву і яйця.
Дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Зазвичай в цьому салаті використовують сирої ріпчасту цибулю, але буде набагато смачніше, якщо попередньо цибулю замаринувати. Для цього подрібнену цибулю треба залити 2 ст. ложками холодної води, в яку додати 1 ст. л. оцту і 1 ч.л. цукру. Поставити на холод, приблизно на 20 хвилин.
Консерви вийняти з олії, в якому вони знаходяться, і розім’яти виделкою. Консерви рибні можна взяти будь-які.
Відварені овочі очистити і натерти на великій тертці (морквину окремо, картопля окремо). Яйця дрібно нарізати, залишивши два жовтки для прикраси салату. Зручно відразу на тарілках овочі і яйця розділити на три рівні частини.
Коли готові всі компоненти, можна приступати до складання салату мімоза з консервою.
На дно тарілки викласти шар картоплі (одну третю частину), яку потрібно трохи посолити, потім промазати майонезом.
Наступний шар салату мімоза – третя частина рибних консервів, які треба присипати замаринованим в оцті цибулею і злегка промазати майонезом.
Потім укласти шар вареної моркви, на неї – шар з однієї третини натертих яєць. Майонезом змастити тільки яєчний шар.
Зберігаючи ту ж послідовність, викласти ще два шари салату мімоза з консервою. Останнім повинен бути шар натертого жовтка. З боків салат можна обмазати майонезом і розрівняти зворотною стороною виделки.
Залишити салат з консервою хвилин на 20 для просочення, прикрасити зеленню і подавати до столу.
Рецепти листкових салатів:
- Листковий салат з куркою і смаженими грибами
- Новорічний салат «Ялинка»
- Рецепт салату «Малахітовий браслет» з фото
- Новорічний салат «Підкова»
- Салат «Кавунова долька»