Увага! 18+!
У статті йдеться про приготування міцного спиртного напою. Якщо вам ще не виповнилося 18 років, просто закрийте цю сторінку. Ми категорично проти пропаганди алкоголю дітям.
Коли мова заходить про дружніх посиденьках, чомусь багато хто відразу ж представляють чоловічу компанію за переглядом футболу або хокею з величезною піцою на столі і пляшкою чогось міцнішого. Однак жіночі зборів, незважаючи на побиті анекдоти на цю тему, проходять ані трохи не гірше.
Так, замість спортивних програм, ми вважаємо за краще кіно, а ось міцні напої, обпалюють гостротою, такі, як вишнева настоянка на спирту з чилі, замінюємо м’якими настоянками, які, до речі, часто робимо самі. Ось я недавно вперше спробувала приготувати вишневу настоянку на горілці з какао, яка трохи нагадує один відомий лікер. Так ось, вийшов напій дійсно смачним і розійшовся серед подруг дуже швидко. І, поки на балконі стоїть наступна партія, я готова поділитися простим рецептом.
Дорогі дівчата і жінки! Якщо вам подобається стало вже майже класикою поєднання вишні з шоколадом, то ви обов’язково оціните цей рецепт вишневої настоянки на горілці!
Складові:
- 500 мл білого горілки (40 градусів)
- 200 г вишні без кісточок
- 4 ст.л. цукру
- 3 ч.л. какао порошку
- 200 мл фільтрованої води
Приблизна фортеця – 26-27 градусів
Як приготувати жіночу вишневу настоянку на горілці з какао
Процес створення представленого алкогольного напою я поділю на два етапи. Так, на першому – промиваємо середню за величиною соковиту вишню і за допомогою англійської шпильки видаляємо непотрібну кісточку (можна використовувати заморожений варіант, де кісточка вже відсутня).
Далі перекладаємо підготовлену вишню в стерилізовану скляну банку, заливаємо її звичайної білої горілкою (40 градусів) і, щільно закрутивши кришкою, залишаємо настойку в темному (краще теплом) місці на 2 тижні.
Після вказаного часу відкриваємо банку (сік вишні і самі ягоди знизять градус горілки приблизно на 2 позиції) і проціджуємо настоянку через подвійний шар марлі.
Тепер настає другий етап, коли ми кип’ятимо стакан фільтрованої води, куди негайно вводимо весь цукор і какао в порошку.
Не знімаючи каструлю з мінімального вогню, добре вимішуємо рідина (краще спеціальним віночком для соусів), щоб цукор повністю розтанув, а грудочки какао зникли. Потім пропускаємо суміш через кілька (5-6) шарів марлі в підходящу кухоль.
Після часткового охолодження акуратно переливаємо солодку шоколадну масу в вишневу настоянку, використовуючи нову марлю, складену в 5-6 шарів.
Закриваємо банку кришкою і знову залишаємо настоюватися на 2 тижні, протягом яких рекомендується щодня збовтувати рідина (краще робити це кілька разів на день). Коли вишнева настоянка буде готова, переливаємо її в графин або відповідну пляшку і недовго зберігаємо в холодильнику.
За консистенцією ця вишнева настоянка на горілці вийде трохи в’язкою з легким осадом, уникнути якого не вийде. Але, якщо ви хочете максимально зменшити його кількість, процідіть готовий напій через марлю кілька разів. Смачного!
Також рекомендуємо ось ці алкогольні напої домашнього приготування:
- Цвітіння настоянка з лимоном
- Гранатова настоянка на горілці
- Настоянка з вишні на горілці класична