Якщо вам набридла нарізка з копченої скумбрії в якості закуски, пропоную урізноманітнити святковий стіл апетитним салатом. Нам знадобиться скумбрія холодного копчення і кілька доступних інгредієнтів.
Любіть страви з рибою? Супи, запіканки і салати з риби надзвичайно смачні і корисні для людей будь-якого віку. Приготуйте насичений, ароматний і дуже смачний салат з копченою скумбрією і картоплею. Таке частування на святковому столі буде неодмінно бажаним, замінить собою стандартну рибну нарізку. Ви зможете застосувати скумбрію в новому вигляді, якщо до цього ще не пробували так готувати. Салат, звичайно ж, можна урізноманітнити іншими інгредієнтами, наприклад, зеленим яблуком, маслинами або солоним огірком, але це вже за вашим бажанням.
Складові:
- скумбрія копчена – 1 шт.
- картопля – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- яйця – 2-3 шт.
- горошок консервований – 1 банка
- майонез – до смаку.
Спосіб приготування
- Почнемо приготування салату з відварювання картоплі в мундирі. Також потрібно відварити яйця. А цибулю замаринувати. Це легко зробити так – нарізати цибулю, потім посипати ½ ч.л. цукру і двома-трьома ст. л. оцту 9%. Пом’яти руками і дати настоятися стільки, скільки будуть варитися продукти, але можна використовувати вже через 10 хвилин. Це швидкий спосіб маринування цибулі.
- Копчену скумбрію необхідно очистити від шкіри, кісток і нарізати філе на шматочки. Надіслати в салатник до цибулі.
- Відварну картоплю очистити і нарізати кубиками. Змішати з іншими інгредієнтами.
- Варені яйця пропустити через яйцерезка і викласти в салатник.
- Додати в салат зелений горошок всю банку або трохи менше.
- На завершення приготування заправляємо салат майонезом. Купувати його в магазині або приготувати швидко в домашніх умовах, вирішувати вам. Рекомендую вам готувати саме домашній майонез. Він не тільки смачний, але і нешкідливий.
- Перемішуємо всі інгредієнти, і салат з копченою скумбрією повністю готовий. Бажано дати йому настоятися деякий час.
- Подавати на стіл салат можна в салатник, порційно в келихах або креманках, а також можна акуратно викласти його на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Посипати рубаною зеленню або прикрасити гілочкою петрушки.
На замітку
- З копченої скумбрії можна приготувати безліч страв, які ця риба прикрасить своїм вишуканим смаком. Це може бути чудовий і дуже смачний паштет з овочами і скумбрією, святкові бутерброди і брускетти, насичені рибні салати і дивно смачні закуски. Можна приготувати копчену скумбрію під шубою, замінивши оселедець.
- А щоб зробити майонез в домашніх умовах, можна вибрати один з декількох простих рецептів. Якщо ви не любите сирі яйця, приготуйте дуже простий майонез без яєць http://na-vilke.ru/domashnij-majonez-bez-yaic.html. Ну а любителям традиційного Провансаль пораджу зробити цей чудо майонез.