На кожному блозі, хоч кулінарному, хоч серйозному-пресерьyoзном, має бути місце для гумору. Щоб читачі не нудьгували. Ви, наприклад, дивилися фільм “Про що говорять чоловіки”? Пам’ятайте про діфлопе? Або дефлопе? Або діфлопе? Давайте згадувати разом.
Діфлопе – краще в Москві
Зайшли всередину. Обстановка, я вам скажу, як в Луврі … Тільки тут чомусь ще й їдять. Офіціант одягнений краще за мене, пані з дорогими собачками. Загалом, страшнувато. Читаю (меню): діфлопе з палаби з насінням каціуса – $ 64. І адже ніяково запитати:
– Вибачте, а що таке діфлопе?
Тому що здається, що все обернуться і почнуть сміятися. І офіціант ще так зверхньо:
– Дуже рекомендую діфлопе. У нас найкращий в Москві.
Значить, у всіх ресторанах це давно вже є. І тільки я один, як дурень, про це нічого не знаю. Ну я, природно, замовив. І мені приносять по-о-о-ось таку тарілку на якій лежить ось таке діфлопе з п’ятьма-шістьма насінням, а я навіть вже не пам’ятаю чого.
– Каціуса, господи.
А краї тарілки покриті чимось різнобарвним.
– Чимось. Соусом Фієста.
А тарілка така величезна. Ймовірно для того, щоб підкреслити, що діфлопе на Землі дуже мало. І що воно дуже дороге. І що ось цього “мало” досить, щоб воно коштувало $ 64.
– Копійки.
– Так, панове, хто його сюди пустив?
Почав є. А воно несмачне. Найкраще в Москві, але ніяке.
– А грінки в нашому ресторані називається крутон. Це точно такий же підсмажений шматочок хліба, тільки грінки не може коштувати $ 8. А крутон – може.
І далі ти вже за ці гроші починаєш шукати хоч якийсь смак, принципово відрізняє цей крутон від грінки. І знаходиш. О!
– Головне, ось тут такий шашлик за 100 рублів. А я сиджу там, як дурень, і їм діфлопе з крутонами.
– Краще в Москві!