У списку святкових десертів пиріг з сиром і мандаринами у мене стоїть на першому місці. З’єднання розсипчастою основи з пісочного печива з достатком смакових переливів начинки – це щось приголомшливе!
Цей фрукт немов знамення, Веселощів і свята наближення!
І фрукт цей – мандарин! У новорічні свята його вживають у великих кількостях, його дарують, ним прикрашають ялинку … і використовують для святкової випічки. Приклад цього – мандариновий пиріг. У ньому цей помаранчевий фрукт створює казковий настрій, радує око і викликає захоплення. А смак самого пирога просто розкішний, ніжність сирної начинки просто чарівна. Миру, тепла, затишку вашого будинку, смачної випічки в свята і будні.
Складові:
для основи:
- печиво – 400 г
- вершкове масло – 150 г
- цукровий пісок – 60 г
для начинки:
- сир – 500 г
- яйце куряче – 3 шт.
- цукор – пісок – 160 г
- крохмаль – 2 ст. л.
- мигдальний сироп – 2 ст. л.
для прикрас:
- мандарини без кісточок – 10 шт.
- апельсин невеликого розміру – 1 шт.
- вершкове масло – 1,5 ст. л.
- цукровий пісок – 6 ст. л.
- журавлина свіжа – за смаком
а також:
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Рецепт приготування пирога з мандаринами і журавлиною
- Необхідна кількість вершкового масла для приготування основи для пирога викласти в сотейник і розтопити на повільному вогні.
- У сотейник з розтопленим вершковим маслом додати цукор – пісок, добре перемішати і тримати на вогні близько 1 хвилини.
- Печиво подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки в дрібну крихту.
- У подрібнене в дрібну крихту печиво додати розтоплене вершкове масло з цукром, добре вимішати. Основа для пирога готова.
- Приготовану основу для пирога викласти в форму для випічки, застелену пергаментом, добре утрамбовуючи і утворюючи бортики. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Приготувати начинку. Для цього в глибоку чашку викласти сир, додати цукор – пісок, яйця, крохмаль і мигдальний сироп. За допомогою погружного блендера перебити вміст чашки в однорідну масу.
- Приготовану сирну начинку викласти на охолоджену основу для торта з печива, розрівняти.
- Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин до готовності. Готовність перевірити за допомогою зубочистки, при зануренні її в начинку, сир не повинен липнути.
- Дістати пиріг з духовки і остудити.
- Апельсин добре помити. За допомогою карбовочним ножа для зняття цедри зробити довгі тонкі смужки з цедри апельсина.
- З м’якоті апельсина вичавити сік.
- Мандарини обережно почистити, зберігаючи їх цілісність.
- У невеликій сотейник розтопити вершкове масло, додати цукор – пісок, добре розмішати і варити, помішуючи, близько 5 хвилин, до розчинення цукру.
- У сотейник обережно влити апельсиновий сік, довести до кипіння і варити близько 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи.
- У сотейник з приготованим сиропом викласти обережно очищені мандарини. Поливаючи мандарини сиропом, готувати їх близько 5 хвилин. Потім вийняти шумівкою мандарини на тарілку і остудити.
- У невелику чашку викласти журавлину і полосочки апельсинової цедри і залити сиропом, обережно перемішати.
- Прикрасити пиріг мандаринами, апельсиновою цедрою і журавлиною. Полити сиропом.
- Перекласти приготований мандариновий пиріг на блюдо і посипати цукровою пудрою основу пирога. Смачного!
Господині на замітку:
- Подивіться схожий покроковий рецепт чізкейку з апельсинами на основі з печива.
- Для приготування пирога краще використовувати незерністие сир. В крайньому випадку, протріть сир або подрібнити блендером.
- Для смаку в сир можна додати 2 столові ложки кокосової стружки.