Грибні супи є майже в будь-якій кухні світу. Легкі, ароматні і завжди апетитні страви подобаються всім.
Ви задумалися про те, яке перше блюдо приготувати на черговий обід? Думаю, суп з глив в мультиварці доведеться вам і вашій родині за смаком. Цей ніжний суп із серії пісних страв. Він дієтичний, але в той же час досить ситний, адже він багатий білками. Простіше кажучи, гриби чудово замінюють м’ясо і не нагороджують нас зайвими калоріями.
Раджу вибирати для супу картопля, який добре розварюється. У процесі варіння він перетворюється практично в пюре. Вівсянка в свою чергу теж ідеально розварюється. І ми отримуємо приємну, майже однорідну консистенцію супу. Я використовую вівсяні пластівці, які не потрібно варити. Але підійдуть і ті, що призначені для варіння.
Складові:
- вода – 2 л
- гриби гливи – 300 г
- картопля – 3 шт.
- вівсяні пластівці – 1 мультістакан
- цибуля – 1 шт.
- зелень, часник
- рослинна олія
- сіль перець
- каррі або інші спеції за смаком.
Як приготувати:
- У чашу мультиварки наливаємо масло і викладаємо цибулю, дрібно нарізаний. Пасеруємо за допомогою режиму «Жарка». Час встановлюємо мінімальне. Періодично перемішуємо пассеровку.
- Свіжі гриби тим часом промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Потім викладаємо в чашу, коли цибуля зарум’яниться і стане м’яким, як на фото. Також для приготування можна використовувати заморожені гливи.
- Смажимо гливи на режимі «Жарка» близько десяти хвилин, чекаючи випаровування вологи.
- Поки смажаться гриби, можна нарізати кубиками картоплю. Викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо сіль, перець і карі. Не завадить пара горошин запашного перцю для аромату.
- Висипаємо вівсяні пластівці. Їх кількість визначає консистенцію грибного супу. Якщо ви не знаєте поки, як зварити суп потрібної густоти, то візьміть один мультістакан. Наступного разу відкоригуєте кількість вівсянки на свій смак.
- Заливаємо водою вміст чаші до позначки 2 л. Я зазвичай нагріваю воду в окремій каструлі на плиті і потім виливаю в мультиварку, щоб не було різкого перепаду температур. Адже спочатку ми смажили цибулю з грибами, тим самим сильно розігріли чашу. Включаємо програму «Суп» 1 годину. Це час приблизне, оскільки вже через 40-50 хвилин приготування можна закінчувати. Тут головне, щоб гриби стали м’якими, і картопля зварилася. Як тільки це відбудеться, грибний суп з вівсянкою можна вважати готовим.
- Після сигналу або вимкнення програми додаємо в готовий суп роздавлений часник і рубану зелень. Закриваємо кришку і даємо настоятися страві протягом 10 хвилин.
- Цей смачний грибний суп можна подавати просто в тарілці, а можна і посипати сухарями.
На замітку:
- Дане перша страва можна готувати з будь-якими грибами.
- Програму «Суп» можна замінити режимом «Гасіння» або «Варка».
- Якщо хочете отримати більш ніжний смак супу, додайте в кінці приготування трохи вершків.