Дуже смачний салат. Хоча Ви подумайте, як можуть поєднуватися такі інгредієнти як цибуля, буряк і мандарини. Але Ви будете так думати, запевняю, тільки до тих пір, поки Ви його не спробуєте! А, спробувавши один раз, закохаєтесь в нього, особливо дами, що стежать за своєю фігурою. Легкий, вітамінний, що не калорійний, пікантний салат. Соковитий солодкий мандарин, як молодий «гусар» розкриває свою ароматну сутність, передавши її стриманою «дамі» – буряках і поконтрастіровав з легкою гіркотою лука – «буркотун – чоловіка». Ось такий смачний трикутник!
Час приготування: близько 15 хвилин.
Інгредієнти на 1 порцію:
- буряк відварна (або запечена в духовці) маленька – 1 штука;
- мандарин – 2-3 штуки;
- цибуля червоний – 1 штука;
заправка для салату:
- оцет апельсиновий – 1 чайна ложка;
- масло рослинне – 2 столові ложки;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Рецепт приготування:
- Відварну або запечену в духовці буряк очистити і порізати … а тут вже вирішувати Вам як: можна натерти великою соломкою, можна нарізати часточками, можна – кружками. Мені захотілося часточками. Викласти часточки буряка в довільному порядку на блюдо. Мені захотілося «віялом».
- Мандарини помити, очистити, видаляючи білі перетинки. Очищений мандарин розібрати на дольки. Викласти часточки мандарина довільно поверх буряка.
- Червоний цибулю очистити, сполоснути під холодною водою, нарізати кружальцями і розібрати на кільця. Цибулеві кільця розподілити також поверх буряка.
- Приготувати заправку для салату: в чашку налити рослинне масло, додати апельсиновий оцет, посолити і поперчити за смаком, добре збити виделкою, щоб заправка стала однорідної консистенції і сіль розчинилася.
- Приготовленої заправкою полити салат на блюді. Дати настоятися салату перед подачею хвилин 10.
- Декілька порад:
- замість апельсинового оцту можна використовувати яблучний;
- вибирайте солодкі сорти мандаринів, наприклад, медові.