Домашнє шоколадне морозиво – кращий варіант десерту і для торжества, і для затишних сімейних посиденьок.
Коли мова заходить про всіма улюблених ласощах або урочистих десертах, то почесне місце в цьому списку завжди займає морозиво! Обжігающе крижане, наповнене смаком і тане в роті, воно знову і знову дарує нам відчуття свята з дитинства. Тому, коли ви хочете зробити приємне своїм коханим і дорогим, затримуєтеся близько прилавка з блискучими обгортками і барвистими коробочками.
Останнім часом знайти по-справжньому смачне морозиво стало складно. Тому варто спробувати приготувати його будинку. З боку може здатися, що це незбагненне майстерність. Насправді ж все просто і кожен зможе запам’ятати, як готувати домашнє морозиво. Процес ділиться на 2 етапи – виготовлення вершково-яєчної маси і правильне заморожування.
Пропонований рецепт сподобається любителям всього шоколадного, адже шоколаду тут цілих дві плитки! Також є рецепт менш калорійного шоколадного морозива на одному молоці.
Складові:
- гіркий шоколад – 200 г
- жирні вершки (від 33%) – 360 мл
- незбиране молоко – 240 мл
- Ячний жовток – 4 шт.
- цукор – 80 г
для прикрас:
- посипання кольорова, шоколад, шоколадний сироп.
Як приготувати:
- Плитки шоколаду, не розгортаючи обгортки, постукати об стіл, щоб вони розлому на шматочки. Можна використовувати молоточок для м’яса. Такий спосіб подрібнення шоколаду гарантовано збереже ваші руки чистими. Половину вершків довести до кипіння в сотейнику. Шоколад, поламаний на шматочки, дістати з обгортки і додати до вершків.
- Дати шоколаду можливість розтанути протягом декількох хвилин і потім розмішати суміш віночком до однорідності.
- З’єднати молоко і вершки, довести до кипіння в окремій вогнетривкої каструлі. Жовтки і цукор збити міксером або в блендері до стану однорідної емульсії, як на фото.
- Не перестаючи збивати яєчну суміш, влити тонкою цівкою половину гарячого молока з вершками. Збити до однорідності, потім додати решту суміші і знову включити міксер. Перелити молочно-яєчну суміш в каструлю і поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести все до легкого загустіння, зняти з вогню. Додати розтоплений в вершках шоколад і добре вимішати віночком.
- Заготівлю для морозива остудити і перелити в високий контейнер, прибрати в морозилку. Для впевненості в однорідності структури майбутнього морозива, його можна процідити через сито.
- Протягом наступних двох годин морозиво діставати з морозилки і збивати віночком. Ця операція потрібна для того, щоб морозиво вийшло однорідним, без крижинок в текстурі.
- На цьому етапі шоколадний десерт можна розкласти по порційних стаканчиках або креманках. Як добавки до такого морозива відмінно підійдуть шоколадний сироп або обсмажені горіхи, цукрові прикраси. Охолоджувати морозиво протягом 4-5 годин.
Господині на замітку:
- Якщо у вашому будинку є найпростіша мороженица, перелийте в неї суміш для морозива, коли вона охолодитися до кімнатної температури і задайте режим приготування потрібної щільності відповідно до інструкції.
- Спробуйте додати в контейнер для заморожування морозива биту м’ятну карамель або готове морозиво при подачі полийте м’ятним сиропом. Поєднання шоколаду і м’яти подарує абсолютно нові смакові відчуття!