Кабачки, смажені на оливковій олії з лимоном і чорним перцем – смачне і легке овочеве блюдо, яке можна запропонувати для різноманітності щоденного меню.
Кабачок можна сміливо віднести до одного з найбільш універсальних овочів. У розпал літнього сезону, що тільки з нього не готують: смажать, тушкують в складі рагу, додають в супи-пюре, загортають ролами, фарширують, маринують, роблять з овоча ніжну ікру, тонкі млинці та оладки. Сьогодні ми хотіли б продовжити довгий список смачних страв з кабачків і запропонувати приготувати незвичайні і пікантні смажені кабачки з лимоном.
Кабачки з лимоном – легке, приємно освіжаючий апетитне блюдо, та ще й дуже просте в приготуванні. У ньому нарізані тонкими кружечками і обсмажені на оливковій олії кабачки чудово поєднуються з ароматною лимонною цедрою і чорним перцем, подрібненим в млині. У цій страві все настільки гармонійно, що без будь-якого з інгредієнтів воно втратить свій дивовижний смак.
Складові:
- кабачки молоді – 500 г
- лимон – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- мелений чорний перець – за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування
- Кабачки ретельно вимийте, обріжте краю з обох кінців і наріжте тонкими кружечками трохи навскоси. Якщо ви придбали кабачки великого розміру, то розріжте кожен плід вздовж навпіл, після чого кожну половинку розділіть на тонкі скибочки.
- Розігрійте в глибокій сковороді оливкове масло і викладіть в неї кабачки.
- Обсмажте до м’якості, не забуваючи часто помішувати. Поки кабачки смажаться, добре вимийте лимон. Причому помийте його неодмінно гарячою водою, щоб змити дуже шкідливий для здоров’я воскове покриття. За допомогою карбовочним ножа або терки з дрібними отворами зніміть з цитруса тонкий шар цедри.
- Готові кабачки зніміть з вогню, посипте лимонною цедрою, свіжомеленим чорним перцем і сіллю. Акуратно перемішайте.
- Кабачки з лимоном – гарнір, який чудово підходить практично до всіх основних стравами. Але особливо гармонійно він поєднується з рибою, запеченою в грилі і запеченої або обсмаженої курячої грудкою.
Поради:
- Блюдо вийде не менш смачним, якщо в якості основного інгредієнта взяти молоденькі цукіні. Вони мають більш ніжну і щільну м’якоть, ніж кабачки. Крім того, цукіні – володарі більш яскравого смаку, який вони передають страви.
- Замість звичайної кухонної солі можна взяти шарувату морську сіль. Смак морської солі майже не відрізняється від кухонної солі. Але, за рахунок того, що шарувата сіль являє собою великі кристалики, блюдо буде виглядати більш виграшно.
А чи знаєте ви?
- На батьківщині кабачка в північній Мексиці в їжу вживалися тільки насіння, а м’якоть вважалася неїстівної.