Приготування в цибулинні додасть вареному свинячого м’яса приємний красивий відтінок.
Даний рецепт рекомендую випробувати на свинячому окосту. Однак, у нас є рецепт варіння сала в лушпинні, з яким ви можете ознайомитись. Варена свинина в цибулинні виходить ароматною і з приємним оку красивим кольором. Де взяти лушпиння цибулі? Можна накопичити. Я ж прийшла в продуктовий магазин у відділ овочів і попросила цю саму лушпиння. Продавщиця мені дала безкоштовно невеликий поліетиленовий пакет, повністю заповнений лушпинням. Вага пакета всього 30 г. Так що можна і купити її за ціною лука, на крайній випадок.
складові
- свинячий окіст – 1,5 кг;
- цибулиння – 30 г;
- сіль за смаком;
- лавровий лист – 3 шт;
- чорний і запашний перець горошком – по 1 чайній ложці;
- коріандр – 1 столова ложка;
- часник – 1 головка.
Приготування в домашніх умовах
Великий шматок свинячого окосту неправильної форми перед приготуванням бажано перев’язати харчової ниткою.
Лушпиння цибулі ретельно промити від можливої пилу і піску. Половину лушпиння укласти на дно каструлі. На лушпиння покласти свинячий окіст, який накрити зверху залишилася лушпинням. Залити холодною водою, повністю покривши свинину. Каструлю поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну. Додати сіль, перець, лавровий лист і коріандр.
Варити на повільному вогні під закритою кришкою 45 хвилин. Якщо у вас шматок м’яса більше, то час варіння потрібно трохи збільшити. А якщо менше – то зменшити, кілограмовий шматок досить варити 30 хвилин.
Каструлю зняти з вогню. Залишити м’ясо остигати, бажано під гнітом. Для цього, не зливаючи води, покласти на окіст тарілку меншого діаметру, ніж каструля, а на тарілку покласти вантаж. Якщо варити ввечері, то сміливо можна залишити до ранку.
Остигнуло м’ясо витягти з цибульного бульйону, струсити з нього лушпиння, обтерти паперовими серветками і натерти (або обкласти) подрібненим часником. Можна трохи поперчити чорним перцем свіжомеленим. Щільно загорнути м’ясо в пергамент або фольгу, прибрати в холодильник на 3-4 години.
Охолоджений окіст тонко нарізати і подати до столу.