Ось на ринку вже з’явилася свіжа білокачанна капуста, з якої так і хочеться відразу зробити салат. Але є просто салат з капусти нудно. А чому б не скреатівіть і додати в нього чогось незвичайне, наприклад, мак! І ось яка краса виходить, а про смак і говорити не треба – незвично, дуже смачно і корисно! Такий салат з капусти з маком дуже добре доповнить будь-який обід або вечерю, можна взяти і на пікнік.
Час приготування: около30 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції:
- капуста білокачанна – 500 грам
- сіль – ¼ чайної ложки
- мак кондитерський – 2 столові ложки
- майонез – 2 столові ложки.
Рецепт приготування
- Капусту білокачанну помити, ножем тонко нашаткувати і скласти в глибоку чашку. Додати сіль до нашаткованої білокачанної капусти і добре руками її потиснути. Залишити капусту хвилин на 15. нашатковану капусту дасть сік і стане значно м’якше.
- Кондитерський мак обсмажити на сухій розжареній сковороді, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини.
- Нашатковану білокачанну капусту віджати руками від утворився соку і помістити в іншу чашку.
- До капусти додати ¾ частини обсмаженого маку, майонез, при необхідності присолити за смаком. Все добре вимішати.
- На порційну тарілку, використовуючи сервіровки кільця, викласти порцію салату з білокачанної капусти з маком, добре утрамбувати. Потім прибрати сервировочное кільце і посипати верх салату залишилися обсмаженою маком. Таким же чином приготувати інші порції.
- Декілька порад:
- якщо Ви не любитель салатів з майонезом, то замініть його на натуральний йогурт, сметану або рослинне масло;
- заправляти салат краще перед самим вживанням;
- салат з капусти з маком не обов’язково подавати порційно, можна подати його просто в салатниці.