Класика російських салатів «Оселедець під шубою» не раз зазнавала змін. Протягом багатьох років вносилися модифікації, як в список інгредієнтів, так і в технологію приготування. Цього разу ми запропонуємо новий варіант подачі – в стаканах.
Складно знайти людину, яка б не любила класичний салат «Оселедець під шубою», хоча такі гурмани існують. Пропоную нестандартний і дуже зручний варіант подачі цього салату – порційно в склянці. Таким чином, можна легко розрахувати кількість продуктів і персон. А склянки, наповнені салатом, прикрасять ваш святковий стіл і подарують естетичну насолоду. Ну а те, що всередині, звичайно ж, принесе задоволення під час трапези.
Кількість інгредієнтів розраховуємо, беручи до уваги, обсяг склянки. Щоб салат був смачним і соковитим, кожен шар поливається тонкою цівкою майонезу. Лук в обов’язковому порядку маринується. За бажанням можна ще додати зелене яблуко. Буде дуже смачно.
Складові:
- картопля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- буряк – 1 шт.
- цибуля – ½ шт.
- оселедець – 1/3 шт.
- майонез.
Спосіб приготування
- Лук замарінуем, нарізавши попередньо досить дрібно. Картопля, морква і буряк потрібно відварити в шкірці. Потім охолодити і почистити. Після чого кожен овоч натираємо в окремий посуд. Оселедець звільняємо від кісток і нарізаємо філе невеликими шматочками. Ось хороша інструкція з чищення оселедця. Приступаємо до збірки салату. Беремо склянку. У мене високі склянки. Тут можна класти всіх інгредієнтів по одному шару або подвоїти шари за бажанням. На дно склянки кладемо трохи натертої картоплі.
- Поливаємо цей перший шар майонезом. Деякі господині солять картопля, але я не стала цього робити, оскільки вирішила, що майонезу буде досить. До речі, можна приготувати майонез без яєць – у нас є такий рецепт.
- Наступний шар – натерта морква, полита майонезом.
- Далі викладаємо товстий шар оселедця.
- На цьому етапі можна майонезом не поливати, а покласти зверху мариновану цибулю.
- А ось цибуля я вже поливаю майонезом.
- Наступний завершальний шар – натерта буряк. Її повинно бути чимало.
- Поливаємо буряк майонезом. І можна викласти зверху ще трохи оселедця.
- Оформити салат морквою і петрушкою. Вийде яскраво і смачно.
- Залишається дати готової оселедця під шубою настоятися і просочитися. І можна подавати на святковий стіл. Хоча для створення цього чудового салату зовсім необов’язково чекати свята. Можна готувати його, коли захочеться.
На замітку
- А ви знаєте, що салат оселедець під шубою можна готувати не тільки в склянках і салатниках? Його можна оформити і у вигляді рулету. Виходить дивно святкове і апетитне витвір кулінарного мистецтва!
- Для додання гарної форми, готувати салат можна в кулінарному кільці.
- Замість оселедця можна використовувати солону мариновану скумбрію.