Це Салат з печінкою тріски і рисом практично миттєвого приготування. Його яскравий незвичайний смак підкорює до глибини гурманської душі. Дуже гарне поєднання: печінка тріски з соком лимона сприймається як смакової вибух. Рис цей вибух заспокоює, пом’якшує, а цибулю і зелень наповнюють пікантними відтінками. Додатково заправляти закуску якихось соусом не потрібно – в консервованої печінки тріски досить масла.
Безумовно, салат вартий уваги. У тарталетках салат буде чудовий на святковому столі. У звичайному салатник ви можете подати його в будні. Готувати салат легко і швидко. Не пропустіть цей рецепт з уваги, він стане гідним доповненням раціону і прикрасою будь-якого застілля!
Складові:
- консервована печінка тріски – 1 банка (240г)
- варений білий рис – 4 ст. л.
- лимон – ½ шт.
- цибуля ріпчаста – ¼ головки
- зелень (кріп або петрушка) – ½ пучка
- тарталетки з пісочного несолодкого тіста – 10 шт.
приготування
- Для початку нам потрібно приготувати рис. Якщо замочити його хвилин на 30-60, то процес варіння займе менше часу (майже в два рази), та й звариться рис рівномірніше. Рис промиваємо холодною водою, щоб змити крохмаль або тальк (ними спеціально покривають зерна, щоб вони довше зберігалися). Ставимо варитися хвилин на 15-20. Час приготування залежить від сорту рису.
- Після закінчення варіння, рис викладаємо на тарілку і відставляємо остуджувати. Беремося за лимон. Краще не використовувати толстокорие і гіркуваті сорти лимонів. Лимон промиваємо, мачає від води серветкою, відрізаємо половину. Видавлюємо з нього сік, який і будемо використовувати в салаті. Можна відразу вилити його на дно салатник. Зелень миємо в холодній воді, видаляємо всі товсті тверді частини. Дрібно ріжемо. Лук очищаємо, дрібно нарізаємо кубиками. Противники лука можуть його не класти, салат все одно вийде ароматним і смачним. Якщо цибуля дуже гіркий, то попередньо обшпарте його окропом.
- Відкриваємо банку з печінкою тріски. Зливаємо з неї частину рідини, відправляємо в салатник.
- Ретельно перемішуємо, розминаючи виделкою печінку тріски.
- Остиглий рис висипаємо.
- Салат подсаливаем, якщо є бажання, і перемішуємо. Ставимо охолоджуватися в холодильник.
- Охолоджений салат з консервованої печінки тріски і відвареного рису розкладаємо по тарталетки перед подачею на стіл, або просто подаємо в салатник.
- Салат з печінкою тріски і рисом готується дуже швидко, ви в цьому самі переконаєтеся. Однак процес стане ще швидше, якщо використовувати заздалегідь відварений рис. Смачного!
Господині на замітку:
- У салат з печінки тріски можна додати 2 дрібно рубаних варених яйця, 1 свіжий помідор, а також 50-70 г зеленого консервованого горошку. В даному випадку сік лимона вам не знадобиться.
Приготування і фото: Старинська Леся