Мені подобається готувати в мультиварці з багатьох причин, серед яких, мабуть, особливо виділю – делікатне ставлення до продуктам і можливість готувати при заданих температурах. Ось, наприклад, обсмажування і гасіння овочів на плиті займає небагато часу, але часто в результаті замість овочевого рагу виходить безформна суміш з перетушенних овочів, схожа на пюре. Але завдяки мультиварці картина повністю змінюється – в овочевому рагу все шматочки зберігають свою форму і при цьому блюдо володіє прекрасним смаком і ароматом. Крім того, при смаженні на плиті овочі нерідко підгорають, з вашого боку потрібен постійний контроль і перемішування. А мультиварка позбавить вас від непотрібних клопотів і хвилювань, зробить процес роботи швидким, легким, приємним! Пропоную рецепт швидкого рагу з цукіні, чері, моркви, квасолі і цибулі з додаванням оливкової олії і спецій.
Складові:
- міні цукіні – 4-6 шт.
- міні морква – 4 шт.
- чері помідори – 4-6 шт.
- квасоля стручкова / спаржева – 100 г
- цибуля ріпчаста – 1 маленька цибулина
- олія оливкова / соняшникову – 2 ст. л.
- сіль + мелений перець чорний – по щіпці.
Примітка: маленькі міні овочі можна замінити на 1 звичайний кабачок або цукіні невеликого розміру, 1 морква і 1-2 помідори сорту «вершки».
Як приготувати:
- Всі овочі добре промити проточною водою, промокнути рушником – щоб видалити зайву вологу. Потім цибулю очистити від лушпиння, при необхідності видалити тверді підстави цукіні і почистити моркву. Цукіні і моркву нарізати брусочками, ріпчаста цибуля – уздовж пір’ям, черрі розділити на половинки, довгу квасоля розрізати на дві частини.
- Чашу мультиварки скропити / змастити оливковою або соняшниковою олією, висипати нарізану цибулю, моркву і спаржеву квасоля. З меню запустити програму «Жарка» на 10 хвилин. Смажити перераховані овочі протягом 5-ти хвилин до легкої прозорості лука.
- Потім (через 5 хвилин) додати брусочки цукіні, присмачити оливковою олією. Струснути чашу, щоб перемішати всі інгредієнти, і готувати на режимі «жарка» ще 3 хвилини.
- В останню чергу висипати в чашу мультиварки половинки помідорів чері і обсмажувати все овочі разом не більш як 2-х хвилин.
- Після завершення програми жарка (10 хвилин), вміст чаші мультиварки ще раз струснути для рівномірного змішування і запустити режим «Гасіння» на 15-30 хвилин. Час гасіння овочевого рагу залежить від потужності вашої мультиварки. Посолити і посипати свіжомеленим чорним перцем в кінці приготування овочів.
- Готову страву подати порційно і бажано відразу після приготування. Гаряче овочеве рагу, приготоване в мультиварці, скропити смачним оливковою олією і за бажанням – лимонним соком або густим бальзамико. Подати зі шматочком зернового хліба або підсушеними тостами. Приємного вам апетиту!