В кінці весни, коли різна зелень вже активно зростає на наших дачах, саме час задуматися про заготовках на зиму. Так, її можна засушити, а ще зробити незвичайну консервацію. Наприклад, замаринувати стрілки молодого часнику на зиму. Якщо ви ніколи раніше цього не робили, обов’язково спробуйте. Адже результат вийде дійсно приголомшливим.
Салат з баклажанів «Смакота» на кожен день
Ви запитаєте, як потім використовувати мариновані стрілки часнику? Все просто. Перш за все, ця заготовка – стрілки часнику на зиму в маринаді, – чудово підійде, як самостійна закуска, для дружніх посиденьок під стопочку прохолодною горілки. Крім того, мариновані стрілки часнику можна включити в рецептуру різних салатів або подати разом з іншими соліннями. Вирішувати вам, але зараз пора розібратися, як замаринувати стрілки молодого часнику на зиму.
Салат «Кобра» з баклажанів на зиму
Інгредієнти для маринованих стрілок часнику:
- стрілки часнику – 150 г
- морква – 50 г
- вода – 400 мл
- насіння гірчиці – 1 ч.л.
- оцет – 1 Д.Л.
- перець – 7-8 горошин
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
Вихід: 1 банка 500 мл
Паштет за рецептом Юлії Висоцької
Як приготувати мариновані стрілки часнику на зиму
Стрілки часнику, які ми будемо сьогодні закривати в маринаді на зиму, складаються з трьох частин: невеликого бульби, власне, самої стрілки і верхівки. Нам знадобляться тільки перші дві, тому на початковому етапі відрізаємо верхню частину і викидаємо її. Крім того, відокремлюємо бульби від стрілок гострим ножем.
Далі знімаємо зовнішній шар у стрілок (зробити це дуже легко) і дрібних бульб.
Тепер добре промиваємо все підготовлені інгредієнти і залишаємо їх злегка просохнути. Також видаляємо у невеликої моркви шкірку, моєму коренеплід і ріжемо тонкими кружечками. Паралельно виливаємо запланований обсяг фільтрованої води в підходящу каструлю і висипаємо всередину велику сіль і білий цукор.
Коли кристалики повністю розчиняться, а рідина завирує, вимикаємо вогонь і виливаємо ложку харчового оцту (9%). На наступному етапі обшпарюємо крутим окропом скляну банку (500 мл) і висипаємо всередину насіння гірчиці і горошини чорного перцю.
Укладаємо підготовлені стрілки часнику, бульби і морква в банку щільними шарами.
Виливаємо всередину гарячий маринад і накриваємо банки кришками.
Стерилізуємо мариновані стрілки часнику в каструлі протягом 5 хвилин, після чого обережно дістаємо консервацію з окропу, щільно закручуємо банки і залишаємо їх до повного охолодження, після чого відправляємо смачну заготовку на місце зберігання.
Баклажани смажені з часником на зиму
Смачного!
Як заготовити мариновані часникові стрілки на зиму розповіла Юлія.
Салат з часниковим стрілок від Оксани Валеріївни:
[key ] [/ key]