«Оселедець під шубою» з сиром і яйцем добре відомий всім росіянам, та й за кордоном про нього, звичайно ж, чули. «Оселедець під шубою» з яйцями – своєрідна традиція, яка обов’язково має бути присутня на святковому столі. Жоден Новий рік або день народження не проходять без цього нехитрого салату – торта. Він так називається, тому що готується шарами, з вигляду нагадує торт. Гарний, яскравий і барвистий кулінарний шедевр, до того ж, ще дуже корисний. Він складається з варених овочів і солоного оселедця. «Оселедець під шубою» з яйцями любимо багатьма, у нього приємний, солонуватий смак, яскраво відчувається рибка, а цибуля надає хрест і пікантність цього ніжному страві.
Оселедець під шубою рецепт з яйцем
Деякі не люблять додавати в салат курячі яйця, але це марно, так як вони надають особливого смаку страви. Можна використовувати окремо жовтки і білки, додавати їх в різні шари, а можна перетерти все відразу. Курячі яйця додають страві харчової цінності, роблячи його ще більш корисним.
Щоб приготувати салат шуба з яйцем потрібно:
- Лук ріпка – 90 г;
- Оселедець солона – 320 г;
- Картопля – 180 г;
- Буряк – 170 г;
- Морква – 180 г;
- 3 яйця курки;
- Майонез – 110 мл.
Рецепт оселедець під шубою з яйцем:
- Для того щоб приготувати дане блюдо, необхідно підготувати всі продукти заздалегідь, так як практично весь склад необхідно надати термічній обробці. Овочі добре промити від забруднень, поставити варити їх прямо в шкірці. Можна при варінні додати трохи солі в овочевий бульйон. Закладати коренеплоди варто разом, для скорочення часу і брудного посуду, але необхідно стежити за часом, так як картопля і морква зваряться набагато швидше буряка. Після того, як продукти охолонуть, очистити їх і натерти на тертці з великими отворами.
- Курячі яйця промити під холодною водою перед варінням, потім занурити їх в каструлю, включивши вогонь. Після закипання води, відрахувати час варіння, яке дорівнює 9 хвилинам. Слідом зняти їх з вогню, перекласти в миску з крижаною водою. Цей процес дозволить швидше остудити яйця, а також полегшити чистку шкаралупи. Відокремити їх від верхнього шару, в потім окремо протерти жовток і білок. Жовток потрібно пропустити через дрібну тертку, він знадобиться для прикраси.
- Ріпчасту цибулю очистити від луски, потім дрібно нашаткувати.
- Поки варилися овочі, можна було зайнятися оселедцем. Необхідно перетворити тушку в філе без шкіри і кісток. Для цього акуратно потрібно вийняти нутрощі, потім надрізати спинку, зняти шкіру, відокремити м’ясо від хребта, а потім вийняти всі дрібні кістки. Для цієї процедури можна використовувати пінцет. Нарізати філе на дрібні шматочки, які потрібно викласти на плоске блюдо.
- Збираючи блюдо, потрібно пам’ятати, що потрібно класти шар за шаром, і мазати між продуктами соусом. На оселедець викласти ріпчасту цибулю, потім картоплю, білок яєчний. Слідів йде морквина і терта буряк. Обмазати салат з усіх боків майонезом, вирівнюючи його, посипати дрібно натертим жовтком.
РАДА: Щоб очі не сльозилися при різанні цибулі, необхідно потримати очищену головку в холодній воді перед шинковкой. Також допомагає при нарізці жувати м’ятну жуйку.
Оселедець під шубою з яйцем рецепт
Додавши яблучко в дане блюдо, смак виходить цікавим, незвичайним, може заграти абсолютно по-новому. Хрускіт і кислинка, які салат отримає від фрукта, забезпечать непередавані відчуття при поглинанні страви.
Склад (на 4 порції):
- Солона оселедець – 340 г;
- Яблуко осіннє – 140 г;
- Картопляні бульби – 180 г;
- Морква – 170 г;
- Буряк – 190 г;
- 4 яйця курки;
- Майонез – 90 мл.
Рецепт оселедець під шубою з яйцем:
- Очистити оселедець від нутрощів, кісток і кісток, дрібних і великих. Для цієї страви неприпустиме попадання кісточок в блюдо, так як це небезпечно, а також може порушити ніжність страви. Нарізане дрібними шматочками філе викласти першим шаром на тарілку, помазати трохи майонезом.
- Яблуко тверде і хрустке, очистити від шкірки, подрібнити його дрібно, викласти на оселедець, промазати заправкою, як і інші шари.
- Відварити до готового стану овочі, (картоплю, моркву, буряк), очистити їх від шкірки, а потім протерти через тертку. Першою покласти терту картоплю.
- Курячі яйця зварити круто, очистити і натерти через отвори терки. Посипати наступний шар ними.
- Терту моркву укласти на яйця.
- Верхній шар – буряковий. Акуратно розрівняти блюдо, помазати його майонезом.
РАДА: Щоб навчитися правильно вибирати оселедець, при покупці варто звернути увагу на її очі. Вони повинні бути ясні, без митних плівок. Тушка повинна бути цілою, без пошкоджень, пружна і щільна. Очі підкажуть ступінь солоності: червоні – малосоленая, білі – дуже солона. Для салату добре підійде та, в якій більше солі.
Салат під шубою рецепт з яйцем
Святковий рецепт цієї страви можна трохи видозмінити, тим самим зробивши його тільки краще. При додаванні сиру, він набуває трохи пікантний, терпкий смак, який надає невеликі молочні відтінки. Смак звичного всім страви буде змінюватися від того, якого виду сир буде використаний. Найкраще підійде гострий і солоний сир, твердого сорту.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Буряк – 210 г;
- Оселедець – 360 г;
- Картопляні бульби – 190 г;
- Цибуля салатна – 80 г;
- Морква – 170 г;
- Сир твердого сорту – 120 г;
- 4 яйця курки;
- Майонез – 120 мл.
Оселедець під шубою з яйцями рецепт:
- Рибу очистити від кісток і шкірки, розділити на філе, нарізати на невеликі сегменти.
- Відварити овочі до розм’якшення, слідом очистити їх, після того, як охолонуть, протерти через великі отвори терки.
- Якщо всі присутні люблять гостроту ріпчастої цибулі, то можна взяти саме цей сорт. В іншому випадку можна замінити його на більш м’який, салатний сорт, білого кольору. Він такий же ароматний і пікантний, але не такий гострий. Очистити його від верхнього шару, подрібнити ножем.
- Курячі яйця зварити до готовності, до стану твердого жовтка. Очистити остиглі курячі продукти, а потім нарубати їх дуже дрібно.
- Сир пропустити через великі отвори терки.
- Збираючи салат необхідно викладати шар за шаром, роблячи блюдо формою торта. Також варто не забувати кожен продукт мазати майонезом для соковитості. На низ викласти терту картоплю, яка збере весь рибний сік в себе. На неї нарізану оселедець, цибулька, яйця, сир. Потім покласти моркву і заключний шар – буряк. Потрібно дати страві добре просочитися в прохолодному місці, а потім подавати гостям.
Оселедець під шубою з яйцем
Для любителів гострого можна додати незвичайний інгредієнт для цієї страви – часник. Він додасть йому свій характерний аромат, збільшить гостроту, але при цьому, зробить страву цікавим, додають апетит. Для любителів спробувати щось нове цей варіант підійде відмінно.
Необхідні інгредієнти:
- Буряк – 230 г;
- Морква – 170 г;
- Картопляні бульби – 210 г;
- 3 курячих яйця;
- 3 зубчики часнику;
- Оселедець солоний – 340 г;
- Сир – 130 г.
Салат під шубою з яйцем:
- Очистити оселедець від всіх непотрібних частин (нутрощі, шкіра, кістки), потім порізати її на шматочки ножем. Викласти на плоске блюдо, помазати майонезной заправкою.
- Зварити картоплю, моркву, буряк до готовності, очистити від шкірки, пропустити через великі отвори терки. Викласти другим шаром картоплю, намазати заправкою.
- Зварити круто курячі яйця, потім остудити їх і очистити. Подрібнити і викласти в салат.
- Варену моркву, подрібнену за допомогою терки, покласти на шар з курячими яйцями.
- Протерти через одну тертку сир і буряк, додати до цієї суміші часник, продавлений через прес. Змішати масу з майонезом, викласти рівним шаром в салат. Розрівняти вийшло блюдо.
Оселедець під шубою на яйці
При додаванні солоних огірків в салат, в якому в головному складі знаходяться варені овочі – це завжди виграшний хід. Прісні відварні продукти завжди вимагають додавання солоних, пікантних інгредієнтів, які розбавлять занадто ніжний і м’який смак. Мариновані хрусткі огірочки відмінно поєднуються з усіма продуктами, що входять до складу даного салату.
Щоб зробити шуба салат з яйцем потрібно:
- Буряк – 190 г;
- Картопля – 220 г;
- Оселедець – 330 г;
- Мариновані корнішони – 160 г;
- Курячі яйця – 4 штуки;
- Майонез – 130 мл;
- Яблуко – 170 м
Салат під шубою з яйцями:
- Для цієї страви краще взяти слабкосолений оселедець, так як в складі є ще огірок, який надає сіль. Очистити оселедець від всіх непотрібних складових, обробити на філе, нарізати на невеликі шматочки і викласти на блюдо. Кожен шар промащувати заправкою.
- Відварити картоплю і буряк, очистити від шкіри, натерти на тертці. Викласти на рибу.
- Варені яйця натерти наступним шаром в салат.
- Яблуко очистити від шкірки, подрібнити, посипати ним страву.
- Маринований огірок дрібно нарубати, покласти наступним шаром.
- Завершує салат шар з тертої буряка, помазаною майонезом.
РАДА: Щоб швидко відокремити оселедець від кісток, потрібно взяти її за хвіст, і спритним рухом потягнути його кінці в різні боки. Риба розділиться на дві частини, причому всі дрібні кістки відокремляться від м’яса.
Підготувавши заздалегідь продукти, можна приготувати це блюдо дуже швидко і порадувати інших. Головне – це озброїти теркою, так як практично всі продукти пропускаються через неї. Звичайно, можна нарізати інгредієнти ножем, на невеликі шматочки, але смак втратить ніжність і м’якість. Щоб приготувати «Оселедець під шубою», не потрібно витрачати багато грошей – все легко знайдеться в засіках у запасливий господині. А вибрати рецепт, як зробити шубу салат – ви можете з нашої статті.
А для тих, хто любить експерименти на кухні, ми приготували і інші цікаві варіанти салатів, наприклад, салат черепаха з куркою або чорні перли. Для любителів більш оригінальних салатів, є коханка з куркою і гранатом, тіффані з виноградом і під шубою в батоні.