Солодкий і ароматний кавун з’являється в нашому раціоні з кінця липня і триває до середини вересня. Якщо ви наситилися свіжим кавуном, тоді пропоную замаринувати його. Виходить дуже смачна і пікантна закуска – іарінованние кавуни швидко, яка легко готується. Саме завдяки тому, що для кавуна використовується гарячий маринад, пробувати його можна буде вже через 3-4 години.
мариновані апельсини
Час підготовки: 30 хвилин.
Час приготування: 24 години.
Інгредієнти для приготування швидких маринованих кавунів:
- кавун 0,5 плода
- парасольки кропу
- листя хрону або смородини
- часник 3-5 зубків
- солодкий перець 1-2 шт.
- гострий перець за смаком
- суміш запашних перців жменю
- гвоздика 3-4 шт.
- лавровий лист
- сіль 2,5 ч. л. (На 1 літр води)
- цукор 2,5 ст. л.
- яблучний оцет 50 мл
Як приготувати добові мариновані кавуни швидким способом
Для приготування маринованого кавуна підійде плід будь зрілості. Дуже добре використовувати для такого рецепта злегка недозрілий кавун. Іноді буває таке, що куплений кавун зовсім несолодкий, тоді замаринуйте його.
Підберіть велику ємність, в якій будете маринувати кавун. Це може бути скляна банка, каструля або харчової контейнер, як в моєму випадку. На дно контейнера покладіть кілька парасольок кропу або його стебла із зеленню, листя смородини або хрону. Киньте часникові суцвіття (попередньо роздавлені в ступці).
Кавун наріжте часточками, шкірку видаляйте за бажанням. Чим тонше буде нарізаний ваш кавун, тим швидше він просочиться маринадом.
Один солодкий перець і часник дрібно наріжте ножем або блендером до стану кашки. Гострий перець використовуйте для цього рецепта за бажанням.
Закип’ятіть воду в ковші з додаванням солі і цукру, гвоздики, лаврового листа. Можна додати в маринад жменю сухої суміші для засолювання огірків або помідор. У таку суміш зазвичай входить гірчиця в зернах, сухий часник, насіння кропу, чорний і запашний перець. Прокип’ятіть маринад 2-3 хвилини, додайте в нього яблучний оцет.
Помістіть підготовлені кавуни в контейнер, додайте перець з часником, і залийте зверху гарячим маринадом (але не киплячий). Якщо маринад не покрив повністю кавуни, закип’ятіть ще трохи води з сіллю і цукром і додайте в контейнер.
Залишайте контейнер з кавуном на столі 5 годин, а потім накрийте кришкою і приберіть в холодильник ще на півдня. Тепер можна і знімати пробу. Якщо, на вашу думку, кавун недостатньо Просолов, потримайте його ще трохи в маринаді. Зберігається маринований кавун до двох тижнів в холодильнику, хоча з’їдається він набагато швидше.
Рецепт цукатів з кавунових кірок