Розповім, як зробити куряче карпаччо. Рецепт приготування настільки простий і швидкий, що впорається будь-хто.
Якщо ви поставили собі за мету приготувати карпаччо з курки, то повинні знати, що при створенні блюдо не проходить теплову обробку – його подають маринованим в лимонному соці.
Цей делікатес обріс своєю історією – в давні часи в один бар, яким власником був Гаррі, приїхала немолода графиня, якій лікар заборонив їсти варене м’ясо. А сам Гаррі в той час захоплювався картинами художника Вітторе Карпаччо і тому, придумавши нове блюдо з курячого філе для графині, він і назвав його на честь свого кумира – карпаччо. І якщо сама страва раніше цінували за смаковими якостями, то тепер його оцінюють по тонкості нарізки, створюючи не тільки з курки, але ще і з яловичини – ось рецепт.
Самим легкозасвоюваним і ніжним на смак є карпаччо з курячого філе – його ми з вами і спробуємо повторити в домашніх умовах.
Складові:
- куряче філе – 2 шт.
- лимон – 0,5 шт.
- лайм – 0,5 шт.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- оливкова олія – 1-2 ст.л.
Як приготувати:
- Для приготування карпаччо найкраще придбати куряче філе в супермаркеті – м’якоть домашньої птиці не підійде, так як вона більш жилаві. Також ви повинні бути впевнені в свіжості м’яса на 100%. Промийте філе в воді і помістіть в морозильну камеру на 25-30 хвилин, загорнувши в харчову плівку або в целофановий пакет. Цього часу з лишком вистачить для того, щоб філе проморозити, але не замерзло остаточно. Потім дістаньте його і наріжте на тонкі слайси, використовуючи дуже гострий ніж.
- У невеликій ємності змішайте сіль, чорний мелений перець, сік половини лайма і половини лимона. Якщо вас бентежить сире м’ясо – додайте гострий мелений перець, який не тільки поліпшить смак, але і допоможе продукту засвоїтися.
- Влийте оливкове масло і перемішайте. Можете замінити його кукурудзяним, лляним, соняшниковою і т.д.
- Акуратно з’єднайте нарізку курячого філе з заправкою і викладіть на плоску тарілку.
- Оберніть м’ясо в маринаді харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 30 хвилин. Можна і більшу кількість часу, але мінімально – 30 хвилин!
- Готове карпаччо з курячої грудки подавайте охолодженим, прикрасивши його, як підкаже фантазія, але обов’язково додавши кілька цитрусових дольок або скибочок. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Зберігати карпаччо можна тільки в холодильнику і бажано, щоб термін не перевищував 1-2 діб. Краще зробити нову порцію, ніж ризикувати здоров’ям.
- Калорійність карпаччо з курячої грудки залежить і від самого м’яса і від рослинного масла, але в цьому рецепті не перевищує 150 ккал. А значить, для стрункої фігури ця закуска абсолютно не є небезпечною.