Базовий рецепт приготування масляного крему на вареної згущеному молоці для прикраси і обмазки тортів.
Прикраса тортів і тістечок – справа тонка і творче. Але найчастіше тут важлива не тільки фантазія і художні здібності кондитера, але і якість матеріалу, яким він збирається оформляти випічку. Йтиметься про те, як приготувати масляний крем для торта на вареному згущеному молоці «Іриска».
Нерідко у господинь виходить крем у вигляді неоднорідної маси. Тобто масло відділяється від згущеного молока. Як уникнути цієї неприємності і як зробити його ідеальним? Про це ми зараз і поговоримо. У цьому рецепті я вказую пропорції для прикраси великого торта з трьох коржів діаметром 30 см. Якщо ваш торт менше, відповідно використовуйте меншу кількість продуктів.
Складові:
- вершкове масло (у мене 82,5%) – 300 г
- згущене молоко варена «Іриска» – 0,5 л.
Спосіб приготування
- Заздалегідь викладаємо з холодильника вершкове масло на стіл, і використовуємо тільки тоді, коли температура у нього не буде відповідати кімнатній. Масло має стати м’яким і добре піддаватися збивання. Відправляємо його в міксер і збиваємо близько однієї хвилини.
- Згущене молоко теж використовуємо кімнатної температури. Викладаємо її в масло і продовжуємо збивати міксером до отримання однорідної маси. Довго збивати не потрібно, щоб масло не почало відокремлюватися від згущеного молока.
- Ось такий гарний, дуже смачний масляний крем для торта в результаті у мене вийшов. Тепер його можна використовувати для прошарку, прикраси верху торта або тістечок. Рекомендую поставити крем в холодильник охолоджуватися на 30 хвилин, тоді працювати з ним буде простіше.
На замітку
- Щоб крем вийшов ідеальним, потрібно використовувати продукти кімнатної однакової температури. Масло краще брати натуральне не нижче 82,5% жирності. У ньому не буде води, яка заважає інгредієнтів перетворюватися в однорідну масу. Таке масло вплине не тільки на якість, а й на смак крему. Він виходить чудовим. До речі, і згущене молоко повинна бути смачною.
- З якою метою можна використовувати цей крем? Традиційно їм перемазують торт, але можна прикрасити тістечко, склеювати між собою печиво, начинити профітролі, вафельні трубочки, тарталетки, слойки, круасани, булочки та ін. Даний рецепт крему дуже популярний ще з часів Радянського Союзу, коли в продажу були красиві просочені торти з різнокольоровими трояндами з масляного крему.
- Як прикрашати торт і різні кондитерські вироби? Наповніть кондитерський мішок або шприц кремом, заздалегідь вибравши і встановивши потрібну насадку, наприклад, зубчасту (зірочку). Малюйте кремом різні візерунки і квіти. Поставте готовий виріб в холодильник на кілька годин. Вершковий крем швидко тане при кімнатній температурі. Не давайте йому довго стояти без холодильника, щоб прикраси не втратили форму, і торт не зіпсувався.