Скумбрія, тушкована з картоплею в мультиварці – це смачно, корисно, ситно. Всі інгредієнти виходять целенькая, тому страва буде виглядати презентабельно навіть на святковому столі.
А чи не бажаєте, як різноманітності, влаштувати «рибний день»? Якщо так, то пропоную приготувати скумбрію, тушковану з картоплею і помідорами в мультиварці. Думаю, ви зі мною погодитеся, що тушкована або запечена риба набагато корисніше смаженої, містить менше калорій. При цьому в ній зберігаються всі цінні амінокислоти і мікроелементи, так необхідні нашому організму. Картопля, тушкований разом зі скумбрією, виходить м’яким, ніжним, що не пересушеним. При гасінні в мультиварці всі інгредієнти зберігають цілісну структуру, не розварюються. Шматочки томатів додадуть рибі приємний аромат і легку, ледь вловимий кислинку. Процес приготування за допомогою мультиварки максимально простий і не обтяжливий, з ним впорається навіть підліток. Не мине й години, як на столі з’явиться апетитне, ситне і по-справжньому дієтичне блюдо для всієї родини.
Складові:
- скумбрія – 2 шт. (Кожна по 500г)
- картопля – 7-8 шт. (середнього розміру)
- помідор – 1 шт.
- приправа «Хмелі-сунелі» – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- вода – близько склянки (180-200 мл)
- рослинне масло – 1 ст. л.
- зелень – кілька гілочок для прикраси
приготування:
- Картопля і рибу слід почистити і помити. У риби обов’язково видаліть голову з зябрами, нутрощі. Скумбрію потрібно ретельно очищати від чорної плівки, яка покриває внутрішню порожнину черевця. Якщо до цього поставитися недбало, риба в результаті буде гірчити. Якщо вам не подобається специфічний запах скумбрії, збризніть рибу перед приготуванням лимонним соком.
- Дно чаші мультиварки змастіть тонким шаром рослинного масла (1 стол. Ложка). Картоплю наріжте вузькими пластинками, завтовшки 4-5 мм і викладіть на дно чаші мультиварки.
- Кожну тушку скумбрії розріжте на 3-4 частини. Викладіть шматочки риби зверху на картоплю.
- Зверху на скумбрію, останнім шаром, викладіть пластиночки помідорів (товщина пластинок – 5 мм). Влийте в мультиварку близько склянки води. Додайте сіль, посипте інгредієнти приправою хмелі-сунелі. Саме ця приправа дуже добре доповнює смак риби.
- Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим «Гасіння» на 30-35 хвилин.
- Ситне і корисне блюдо – готово. Перед подачею на стіл прикрасьте його гілочками зелені. Подавайте скумбрію, тушковану з картоплею, разом з улюбленим салатом або малосольними огірочками. При бажанні можете полити рибу і картоплю томатним або вершково-часниковим соусом. Смачного!
Господині на замітку:
- Помідори можна викладати не тільки зверху риби, але і класти в черевце, щоб скумбрія краще просочилася томатним соком.
- Замість томатів для приготування тушкованою скумбрії можна використовувати пластиночки лимонів.
- Подібним чином можна приготувати і будь-яку іншу рибу в мультиварці.
- Наступного разу замаринуйте скумбрію – це дуже смачно.