Якщо ви любите незвичайні і оригінальні рецепти, пропоную сьогодні приготувати легкий і ароматний салат з буряка, сиру, меду і насіння соняшнику. Салат покликаний поліпшити настрій, нагадати про барвистому літо, наситити різними корисними речовинами і мікроелементами ваш організм. Призначений для гурманів, любителів буряка і не тільки. Пікантний склад обов’язково сподобається вашим гостям.
Складові:
- буряк – 2 шт
- сир – 100 г
- насіння соняшнику – жменя (30 г)
- зелень – пучок
- мед – 1 ст. л.
- соняшникова олія.
Спосіб приготування:
- Знавці стверджують, що буряк виходить набагато ароматні, якщо її запекти, а не відварити. До того ж, буряк виходить ніжніша, і насичена. Адже під час варіння вода неминуче вимиває буряковий сік, роблячи коренеплід більш пухким і водянистим.
- Отже, буряк потрібно гарненько помити, можна почистити спеціальною щіточкою. Скласти в рукав для випічки, обернути зверху фольгою і відправити в духовку на годину. При стандартній температурі 180 градусів коренеплоди середнього розміру відмінно пропекутся за цей час. Детальніше про запіканні буряка в духовці тут.
- Якщо потрібно дуже швидко довести буряк до готовності, тоді покладіть її в звичайний поліетиленовий пакет, зав’яжіть його і зробіть у ньому кілька проколів. У мікрохвильовій печі на повній потужності буряк буде готова вже через 15 хвилин. Так то.
- Найголовніше і найдовше в приготуванні салату – це підготувати саму буряк. Але з цим ми вже розібралися. Остигнули коренеплоди очистіть від шкірки і порубати акуратними невеликими брусочками.
- У сковороду налийте олію. Можна замінити його на будь-яке інше рослинне за вашим бажанням. Нагрійте його і покладіть столову ложку меду. Сорт меду залежить тільки від смакових уподобань.
Мед, втім, як і сир, може стати полем для експериментів в цій страві. Адже різні сорти дарують зовсім несподівані аромати. Пробуйте, насолоджуйтеся смаком і шукайте саме ідеальне поєднання.
У киплячий мед перекладіть бурякові брусочки і добре перемішайте, намагаючись полити пряної карамеллю кожен шматочок. Через кілька хвилин знімайте сковороду з вогню. За цей час буряк встигла закарамелізіроваться і придбати нові тонкі аромати.
- Насіння соняшнику краще попередньо прогріти на сковороді. Адже їх смак так сильно змінюється в кращу сторону після обсмажування!
- Сир порубати кубиками. Вони повинні бути маленькими, однакового розміру.
- З’єднайте буряк, сир і насіння соняшнику в салатної ємності. Добре перемішайте і сервірують. Подавати салат з карамелізованою буряка можна як в теплому, так і в холодному вигляді. Перед подачею посипте дрібно посіченою зеленню.
- Вишуканий і смачний салат з буряком і сиром готовий. Смачного!
Господині на замітку:
- Салат з буряка, сиру і насіння можна доповнити невеликою кількістю распаренного родзинок, або шматочками чорносливу.