Давайте сьогодні в рамках віртуального кулінарного подорожі «Запроси світ до себе» вирушимо до столиці Чилі, на вулиці Сантьяго, де місцеві умільці, прям у вас на очах, печуть і продають смачні, пікантні м’які гарбузові коржі, аромат яких поширюється по всій окрузі, зачаровуючи всіх від малого до великого. Коржі з гарбуза і муки такі сонячні, що тільки від їх виду на душі стає тепліше. А якщо в них ще звернути сирну, м’ясну або овочеву начинку, вмочити в який-небудь улюблений соус … А може вприкуску з ароматним супом або рагу … Та ці гарбузове коржі можна їсти з чим завгодно, навіть з чаєм або кавою. Тут вже вирішувати вам!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 300 г
- розпушувач для тіста – 1,5 чайної ложки
- сіль – 1 чайна ложка
- гіркий червоний мелений перець – ¼ чайної ложки
- гарбуз – 200 г
- вода кип’ячена – 200 мл
для розкочування:
- борошно пшеничне вищого сорту – 2 столові ложки.
приготування
- Гарбуз почистити, помити, натерти на крупній тертці. Натерту на крупній тертці гарбуз покласти в невеликий сотейник, влити 200 мілілітрів кип’яченої води і варити на середньому вогні до готовності близько 15 хвилин, помішуючи, щоб не підгоріла. При необхідності можна підлити води.
- Зварений гарбуз пюрировать за допомогою погружного блендера або просто розім’яти виделкою. Вийшло гарбузове пюре повністю остудити.
- У глибоку чашку просіяти борошно, додати розпушувач для тіста, сіль і гіркий червоний мелений перець, перемішати.
- В борошняну суміш поступово додати тепле гарбузове пюре, розмішати дерев’яною ложкою. Коли розмішувати стане важко, викласти борошняну масу на обробну дошку, припорошені борошном і замісити м’яке, еластичне, що не круте тісто, що не липнуче до рук. Якщо буде потрібно, додати трішки води.
- Замішані тісто покласти в чашку, накрити чистим кухонним рушником і залишити на мінімум 30 хвилин.
- Тісто розділити на 6 частин, близько 90 грам кожна. Кожну частину тіста розкачати на обробній дошці, присипаної борошном, щоб тісто не прилипало до качалці, в круглий коржик діаметром близько 25 сантиметрів.
- Сковороду розігріти на сильному вогні. Обсмажити розкатані коржі з гарбуза на сухій розігрітій сковороді по парі хвилин з двох сторін.
- Обсмажені з двох сторін гарбузове коржі скласти на блюдо. При бажанні можна їх відразу скласти вдвічі.
Господині на замітку:
- гарбуз для приготування коржів краще вибирати яскраво оранжевого кольору;
- гарбуз до готовності також можна запекти в духовці або приготувати в мікрохвильовці;
- не додавайте в борошняну суміш гаряче гарбузове пюре, це позначиться на якості тесту;
- перевертати краще коржі за допомогою кухонного лопатки, так як вони більш ніжні і ламкі в порівнянні зі звичайними коржами;
- гарбузове коржі рекомендуються в пост.