Легкий дієтичний овочевий суп без картоплі з куркою ідеально підходить для дієтичного та дитячого харчування. Яскравий і такий простий у приготуванні суп прикрасить ваш обідній стіл і дозволить скинути трохи зайвих кілограмів, якщо вживати його регулярно. Незважаючи на низьку калорійність, суп досить поживний і відмінно втамовує голод.
Багато господині шукають рецепти супів без картоплі, щоб максимально корисно нагодувати свою сім’ю. Так ось, дорогі друзі, спробуйте рецепт селянського супу. І, можливо, він назавжди оселиться у вашій кулінарній книзі.
Складові:
- куряча грудка – 1 шт.
- білокачанна капуста – 600 г
- зелений заморожений горошок – 300 г
- квашена капуста – 200 г
- ріпчаста цибуля – 200 г
- солодкий болгарський перець – 130 г
- морква – 120 г
- курячий бульйон – 2-2,5 л
- рослинне масло – 1 ч.л.
- пучок будь-якої зелені
- сіль, спеції за смаком.
приготування
- Курячі грудки відварити заздалегідь. Щоб в результаті вийшов смачний суп, додайте в бульйон лавровий лист, часник, духмяний перець, трави і коріння. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте в режимі «Випічка» до золотистого кольору (близько 10-15 хвилин). Вимкніть режим.
В цьому супі цибулю-порей дуже добре може замінити ріпчаста. Якщо ви не любите різкий запах цибулі, спробуйте приготувати з пореєм: він має більш м’який смак і аромат. При цьому можна використовувати повністю весь стебло – білу частину наріжте півкільцями і обсмажте, а зелену дрібно порубати і додайте в суп на етапі додавання вареної курки.
- Додайте натерту на крупній тертці моркву.
- Білокачанну капусту наріжте невеликими квадратиками і викладіть в мультиварку.
- Солодкий перець наріжте однаковими кубиками. Додайте в мультиварку перець і зелений горошок.
Заморожений зелений горошок можна замінити консервованим, але при цьому злити з нього рідину. В цьому випадку зелений горошок слід додати в суп на заключному етапі разом з куркою і зеленню.
Для того, щоб суп вийшов яскравий і барвистий, візьміть болгарський перець 2-3 квітів по половинці.
- Квашену капусту дрібно порубати, додайте до інших овочів.
Не рекомендується квашену капусту замінювати маринованої, так як вона містить цукор.
- Налийте курячий бульйон, посоліть за смаком. Селянський суп готується в режимі «Гасіння» 1 годину.
- Відварене куряче філе наріжте невеликими кубиками, зелень дрібно порубати. За 20 хвилин до закінчення приготування додайте в мультиварку курку і зелень. Готуйте суп до сигналу.
- Ось так виглядає селянський суп в мультиварці після закінчення приготування. Калорійність супу всього лише 36 ккал. Приємного вам апетиту!
Автор: Наталі Лисси.