Омлет – відмінне блюдо для сніданку, адже воно готується швидко і виходить досить ситним. Ну а омлет в мультиварці – це справжній подарунок господиням! Адже завдяки техніці, зникає потреба постійно контролювати процес приготування і дивитися, не підгоріли чи інгредієнти. Існує безліч варіантів цієї страви. Омлети полюбилися багатьом, тому кожна господиня підбирає додаткові продукти за своїм смаком. Цього разу ми хочемо запропонувати приготувати омлет з болгарським перцем, адже овочі чудово поєднуються з білковою їжею! Також доповнимо смакову палітру твердим сиром, цибулею і зеленню.
Складові:
- яйця курячі – 3 шт.
- молоко – 100 мл
- твердий сир ( «Російський», «Голландський» та ін.) – 150 г
- болгарський перець (будь-якого кольору) – 1/3 шт.
- цибуля-порей – 1 зелена частина
- петрушка або кріп – 1/2 пучка
- вершкове масло – 20 г
Спосіб приготування
- Спочатку слід визначитися, як ви будете збивати яйця, адже без цього кроку омлет не вийде ніжним і м’яким. Збивати яйця можна вручну (виделкою, віночком) або за допомогою кухонних приладів (тут ви можете скористатися міксером або кухонним комбайном). У разі використання техніки, розбийте яйця і помістіть їх у відповідну чашу.
- Влийте в чашу молоко – неодмінний інгредієнт будь-якого омлету. Збийте яйця з молоком, щоб суміш стала однорідною і утворила піну. Саме ця піна і визначатиме легкість омлету.
- Твердий сир потріть на дрібній тертці.
- Додайте тертий сир до спіненим яйцям з молоком і ще раз запустіть комбайн, щоб перемішати інгредієнти. Завдяки додаванню солоного сиру, омлет не потрібно буде солити!
- Відкрийте мультиварку і покладіть на дно чаші вершкове масло. Розтопити масло можна за допомогою щадного режиму «підігріти» (потім запустити на потрібному 8 хв.). Якщо масло розтопиться раніше (швидше за все, вистачить і 5 хв.), Натисніть кнопку «вимкнути» на панелі мультиварки. Після цього виберіть режим «смажити», встановіть час 15 хв. І вилийте в чашу мультиварки збиті яйця з молоком і сиром.
- Поки омлет смажиться, можна вимити перець і нарізати його тонкими шматочками. Потім – помістити їх в омлет (велика частина шматочків потоне, «ховаючись» в омлеті).
- Потім наріжте на маленькі шматочки зелену частину порею і висипте їх в омлет, рівномірно розподіливши по всій поверхні страви.
- Зелень петрушки або кропу подрібніть і також прикрасьте ними блюдо в мультиварці.
- Коли мультиварка дасть звуковий сигнал про те, що жарка завершена, ви зможете побачити невеликі пухирці на поверхні омлету. Не хвилюйтеся: блюдо вже приготовлено, а бульбашки – запечені, тому так тримають форму.
- Омлет з болгарським перцем і сиром в мультиварці Філіпс готовий! Залишилося додати гарнір або салат і запросити рідних до столу!
Господині на замітку:
- За бажанням омлет можна доповнити іншими інгредієнтами: шматочками ковбаси, помідорів, відварених грибів і т.д. Чорний мелений перець і інші приправи додадуть гостроту і приємний аромат.
Автор: Ніка Стреляєва