Якщо ви любите незвичайні страви зі свіжих овочів, салат з дайкона з яблуком і морквою неодмінно буде вам до смаку. Однак це страва не буде заправлятися ні майонезом, ні олією. Я вирішила приготувати цей салат з додаванням меду.
Це незвичне поєднання смаків вельми вдало вписується в даний рецепт. Легка гірчинка редьки дайкон переплітається з кислою ноткою яблука і солодкістю моркви. Все це заправляємо медом і отримуємо чудовий смак.
Складові:
- редька дайкон – 1 шт.
- яблука – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- горіхи волоські – жменя
- мед – 1 повна ч. л.
- лимонний сік – 2-4 ст. л.
Спосіб приготування
Морква очищаємо і натираємо на дрібній тертці або середньої.
З дайкона також знімаємо шкірку і натираємо на тертці. З’єднуємо з морквою.
Яблука (можна зі шкіркою) натираємо на такий же тертці, щоб всі інгредієнти мали однаковий вигляд в салаті.
Тепер салат з редьки дайкон необхідно заправити. Для цього приготуємо кисло-солодкий соус з меду і соку лимона. Додаємо сік і розчиняємо в ньому мед. Тут смак регулюємо самі. Я додала близько чотирьох столових ложок лимонного соку і одну повну ложку меду. Смак у соусу вийшов яскраво виражений кисло-солодкий.
- Готовий салат з дайкона і моркви з яблуком викладаємо в салатник. Зверху посипаємо подрібненими волоськими горіхами. До речі, щоб горішки були смачними, їх ядра варто обсмажити на сухій сковороді, або потримати пару хвилин в мікрохвильовій печі. Тоді відмінно знімається лушпиння, і смак стає вельми хорошим.
- Поливаємо салат медово-лимонним соусом. Подаємо до столу і насолоджуємося вишуканим смаком. Поєднання дійсно оригінальне. Після дегустації ви зрозумієте, що редька дайкон створена не тільки для солоних салатів, але і для солодких. А це означає, що даний коренеплід універсальний і затребуваний в кулінарії.
На замітку:
- Дайкон є японським коренеплодом, побратимом редису. Якщо перевести з японського, «дайкон» означає «великий корінь». На відміну від редиски цей коренеплід має ніжніший смак і більшу вагу. Один корінь може важити більше одного кілограма, а довжина його може досягати більше 50 см.
- Дайкон використовується для приготування різних салатів і гарнірів. Його маринують або вживають в сирому вигляді, натерши сіллю і заправивши олією. Але ви тепер знаєте ще й чудовий рецепт салату з дайкона з медом.