Тісто – це основа для піци. Традиційну італійську піцу зазвичай роблять на тонкому тесті. А є ще американський стандарт – це піца на товстому тісті. Зараз я приведу один з таких рецептів – дріжджове тісто для товстої основи. Варіантів тесту безліч. Практично кожна піцерія розробляє свій рецепт тесту і тримає його в секреті від конкурентів і відвідувачів.
Продукти розраховані на одну піцу діаметром 32 см, товщина коржа 8-10 мм. Рецепти піци на цій основі будуть в наступних статтях.
Інгредієнти на одну піцу
- борошно пшеничне – 220 г;
- вода – 0,5 склянки;
- оливкова олія – 4 столові ложки;
- дріжджі сухі – 1 чайна ложка;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- цукровий пісок – 1 чайної ложки.
Борошно просіяти і змішати з сухими дріжджами. У миску налити теплу воду, розчинити сіль і цукор, всипати борошно з дріжджами і перемішати. Додати в тісто оливкова олія, вимісити протягом 5 хвилин, накрити рушником і поставити в тепле місце.
Тісто, що підійшло обмять, покласти в центр форми, змащеній олією.
Як форма для випікання піци зараз я використовую кругле блюдо від мікрохвильової печі.
Руками рівномірно тонким шаром розподілити тісто по поверхні форми, зробити невеликі бортики. Виделкою проколоти пласт тесту в декількох місцях, щоб при випічці тісто не піднімалося і не виштовхувалася начинка.
Далі покласти поверх основи начинку (топінг) згідно з рецептом. Готувати піцу в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.