500 рецептів
Складні рецепти

Ізюм – сушка винограду в домашніх умовах в сушарці

by admin 24 Серпня, 2018 No Comments

Знаєте, можна зробити родзинки в домашніх умовах. Нам знадобиться електрична сушарка. І кілька кілограмів стиглого добірного винограду без кісточок, який краще і дешевше купувати в сезон дозрівання.

Ізюм – сушений виноград, У себе ввібрав літо. Його покуштувати кожен радий І не приховує це.

Але ж, правда, це таке смачно ласощі! Кожен раз, проходячи повз рядів торговців зі сходу, що продають всілякі сухофрукти, око радіє величезним горах різного кольору і розміру родзинок. Але останнім часом, дивлячись на його ціну, здається, що це не просто сушений виноград, а монетки зі скрині з чарівної печери Синдбада.

А чому б не посушити виноград самої? Адже і виноград є свій, і сучасний гаджет, такий як електрична сушарка мені на допомогу. Та й скільки незаперечних плюсів: можливість зберегти надлишки врожаю, приготоване своїми руками завжди якісне і так далі. Очі бояться, а електросушарка робить. Тепер я – власниця незліченної скарби: хочу плов солодкий варю, хочу хліб з родзинками печу, або паску з родзинками на Великдень. І вам раджу! izum-1

Складові:

  • виноград – 4 кг.

приготування:

  1. Виноград на гілочках добре помити, викласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  2. Відберіть з великих гілочок і плодоніжок цільні виноградини без гнилі, пошкоджень. Виноград повинен бути також стиглий.
  3. Виноградинки щільно викласти на лотки електросушарки в один шар.
  4. Лотки з виноградинками встановити в електросушарку, включити режим «Сушка ягід і фруктів», час – 4 години.
  5. Через даний час електросушарку вимкнути і дати ягодам постояти близько 2 годин. Потім сушку винограду можна продовжити.
  6. Сушити виноград треба в кілька підходів, по 4 години кожен, періодично вимикаючи електросушарку на 2 години.
  7. Через 10-12 годин сушіння поміняйте верхні і нижні лотки з виноградинками місцями. Це дозволить рівномірно висушитися відразу всьому винограду.
  8. Час сушіння винограду в електросушарці залежить від сорту винограду, величини ягід, консистенції м’якоті і становить в середньому 20 – 25 годин, але орієнтуйтеся на працездатність Вашої сушарки.
  9. Висушеним вважається виноград, з якого вийшла волога, і виноградини стають в формі родзинок, дуже липкі на дотик.
  10. Ізюм згребти з лотків і помістити в чисту банку. Зберігати в сухому місці. Ізюм своїми руками з винограду

Господині на замітку:

  • Виноград для родзинок краще вибирати без кісточок, наприклад, сорти кишмиш.
  • Ягоди винограду для сушіння повинні бути м’ясисті, з щільною шкіркою, цукристі.
  • Бажано, щоб виноградинки, призначені для сушіння, були одного розміру. Виноград великого розміру краще не сушити в електросушарці.
  • З темного винограду виходить чорний родзинки, з зеленого – коричневий.

izum-2

Інші рецепти:

Соковиті м'ясні тефтелі з ялівцем

Плетінка з дріжджового тіста з сиром і ківі - рецепт з фото

Як заморозити гриби гливи на зиму в домашніх умовах

Ікра з баклажанів і кабачків - мій сімейний рецепт

Швидка маринована капуста з буряком і часником - рецепт з фото

Домашній полуничний лікер на горілці - рецепт з фото

  • Previous Оладки з яйцем і зеленою цибулею на кефірі – рецепт з фото7 років ago
  • Next Рубаний шніцель зі свинини і яловичини в духовці7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли