Якщо Ви – цінитель котлет у всіх їх видах і проявах, цей рецепт для Вас. А приготувати я Вам пропоную шніцель рублений з свинини і яловичини, який по суті своїй є однією з різновидів котлети, просто формується з м’ясного фаршу певним чином, а точніше у вигляді тонкої коржі. І готувати шніцель ми будемо в духовці на решітці, навіщо нам зайвий холестерин і канцерогени! А до того ж разом з шніцелем запекти помідори, які будуть хорошим доповненням до м’ясної страви. Так що, любителі котлет закотили рукави і на кухню!
Про рецепті
Спосіб приготування: в духовці.
Загальний час приготування: 1 год 10 хв.
Кількість порцій: 10.
Складові:
для фаршу:
- фарш м’ясний (змішаний: яловичина + свинина) – близько 0,6 кг;
- зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
- перець гіркий маринований – 5-6 штук;
- часник – 4 зубчики;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- сушений орегано – 1 щіпка;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком;
а також:
- помідор свіжий – 6 штук;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
- часник – 1 зубчик.
Рецепт приготування:
- У м’ясний фарш додати дрібно порізані часник, ріпчаста цибуля, зелень кропу і петрушки, маринований гіркий перець. Додати сушений орегано, посолити і поперчити за смаком.
- Фарш добре вимішати мокрими руками. Вимішувати дуже ретельно і довго. Чим довше вимішувати фарш, тим він стане більш в’язким і щільним, що запобіжить розпаду при термічній обробці. Добре вимішаний фарш поставити на 30 хвилин в холодильник встоятися.
- Витягнути м’ясний фарш з холодильника і розділити на 10 порцій. З кожної частини м’ясного фаршу зробити тонкий корж діаметром близько 10-12 сантиметрів.
- Шніцелі викласти на решітку з піддоном.
- Свіжі помідори вимити, розрізати навпіл. За допомогою силіконової пензлика змастити розрізи помідорів рослинним маслом і також покласти на решітку між шніцелями. Рослинним маслом також змастити верх шніцелів.
- Запікати шніцелі з помідорами в духовці, розігрітій до 200 градусів близько 20 – 25 хвилин.
- Витягнути запечені на решітці шніцелі з помідорами. Помідори присолити і посипати дрібно порізаним часником.
Порада:
- на гарнір можна подати картопляне пюре, відварений рис або відварені макарони.