Молочне желе з маком і горіхами – смачний, ніжний і повітряний десерт. З даної кількості інгредієнтів у вас вийдуть 6-7 порцій желе, прикрашеного вишневим топінгом і волоськими горіхами.
Приготування молочного желе може зайняти у вас близько однієї години часу. Це ще буде залежати і від того, якого розміру форми ви виберете. Так як в великих формах желе буде застигати довше, ніж в маленьких.
складові
- молоко – 1 стакан,
- вода – 50 мл,
- желатин (швидкорозчинний) – 1 ст. ложка,
- мак – 1 ст. ложка,
- ванільний цукор – 3 пакетика,
- цукровий пісок – 1/2 склянки,
- вишневий топінг – для прикраси,
- волоські горіхи – 5 шт.
Рецепт приготування желе
Молоко з будь-яким відсотком жирності налийте в каструлю і нагрівайте його. Більш жирне молоко для желе буде кращим варіантом. Нехай нудиться на тихому вогні.
Підготуйте білий і ванільний цукор.
Засипте цукровий пісок в каструлю з молоком і чекайте, поки він розчиниться.
Чисту воду налийте в блюдце і нагрійте, щоб вона була гарячою. Засипте швидкорозчинний желатин.
Добре перемішайте желатин у воді, щоб рідина стала однорідною, без грудочок.
Залиште блюдце з желатином на десять хвилин. І після цього зніміть з вогню молоко і залийте в нього готовий желатин.
Засипте в миску з масою для желе мак і перемішайте.
Залийте готову масу для молочного желе в формочки. Найкраще використовувати силіконові форми, так як желе в них швидко застигає і потім його легко звідти дістати, не пошкодивши.
Поставте формочки з молочним желе в холодильник і чекайте, поки желе добре застигне. Інакше вам буде важко дістати желе з форми, і воно може пошкодитися. В таких маленьких формах желе може застигнути вже через півгодини-годину. Викладіть готове желе з маком на блюдце.
Полийте молочне желе вишневим топінгом. Його можна замінити будь-яким варенням з вишні, смородини, малини на ваш смак. І зверху прикрасьте очищеними від шкаралупи волоськими горіхами.