Смажена гарбуз з грибами вешенками, цибулею і часником – дивовижне блюдо! Незвичайне, апетитне, легке, швидке і нескладне в приготуванні. Просто дивовижний варіант для пісного меню.
Зовсім недавно я оцінила гарбуз по-новому. Зрозуміла наскільки це цінний продукт. Він універсальний і дуже дешевий. Багато людей просто пригощають інших через велику врожаю гарбуза. Тому вона коштує копійки. А ось страви з гарбуза дуже корисні і смачні. Сьогодні я вирішила, що на столі за вечерею у нас з’явиться смачна, ароматна смажена гарбуз з вешенками.
Раніше крім каші з гарбузом ми з цим овочем нічого не готували. Іноді могли приготувати рисову запіканку з гарбузом за цим рецептом. А зараз я кожен раз відкриваю для себе нові рецепти. Думаю, і вам сподобається, тому що нам здалося це блюдо неймовірно смачним. Стверджую, гарбуз і гриби – це смачно!
Складові:
- гарбуз (м’якоть) – 600 г
- гриби гливи – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль перець
- масло рослинне
- часник
- зелень.
Спосіб приготування
У сотейник або сковороду викладаємо цибулю, нарізану половинками або четвертинками кілець. Наливаємо рослинне масло і пасеруємо.
Поки смажиться цибуля, підготуємо гриби гливи. Промиваємо їх і нарізаємо не сильно маленькими шматками. Можна просто ламати руками. Особливо добре використовувати дрібні гриби, які просто відриваєш і кладеш в блюдо цілими. Викладаємо гливи в сковороду і смажимо при відкритій кришці близько п’ятнадцяти хвилин до м’якості. При цьому потрібно посолити гриби. Смажимо на середньому вогні, помішуючи.
Отже, гливи готові. Вони стали м’якшими.
М’якоть гарбуза нарізаємо так, як подобається – брусочками, пластинками або кубиками, але не занадто дрібно, щоб вони не перетворилися на пюре. Викладаємо гарбуз до майже готовим грибам.
Додаємо сіль і перець. За бажанням сиплемо інші спеції. Смажимо гарбуз на середньому вогні до готовності. На це йде 10-15 хвилин. Але в процесі смаження обов’язково потрібно періодично перемішувати вміст сковороди і знімати пробу. Дивіться, щоб гарбуз не втратила свою форму і не перетворилася на пюре. Як тільки вона стане м’якою і смачною, можна вважати блюдо готовим.
- В кінці приготування додамо часник і зелень. Перемішуємо і вимикаємо вогонь. Смажена гарбуз з вешенками готова! Подавайте це блюдо гарячим.
На замітку:
- Гриби для цієї страви можна використовувати будь-які інші.
- Смажену гарбуз з вешенками можна приготувати не тільки на сковороді, а й в мультиварці на режимі «Жарка» або «Випічка». Час приготування приблизно таке ж, як зазначено в даному рецепті.
- Гарбуз можна смажити і з м’ясом.