Смажена гарбуз з грибами вешенками, цибулею і часником – дивовижне блюдо! Незвичайне, апетитне, легке, швидке і нескладне в приготуванні. Просто дивовижний варіант для пісного меню.
Зовсім недавно я оцінила гарбуз по-новому. Зрозуміла наскільки це цінний продукт. Він універсальний і дуже дешевий. Багато людей просто пригощають інших через велику врожаю гарбуза. Тому вона коштує копійки. А ось страви з гарбуза дуже корисні і смачні. Сьогодні я вирішила, що на столі за вечерею у нас з’явиться смачна, ароматна смажена гарбуз з вешенками.
Раніше крім каші з гарбузом ми з цим овочем нічого не готували. Іноді могли приготувати рисову запіканку з гарбузом за цим рецептом. А зараз я кожен раз відкриваю для себе нові рецепти. Думаю, і вам сподобається, тому що нам здалося це блюдо неймовірно смачним. Стверджую, гарбуз і гриби – це смачно!
Складові:
- гарбуз (м’якоть) – 600 г
- гриби гливи – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль перець
- масло рослинне
- часник
- зелень.
Спосіб приготування
- У сотейник або сковороду викладаємо цибулю, нарізану половинками або четвертинками кілець. Наливаємо рослинне масло і пасеруємо.
- Поки смажиться цибуля, підготуємо гриби гливи. Промиваємо їх і нарізаємо не сильно маленькими шматками. Можна просто ламати руками. Особливо добре використовувати дрібні гриби, які просто відриваєш і кладеш в блюдо цілими. Викладаємо гливи в сковороду і смажимо при відкритій кришці близько п’ятнадцяти хвилин до м’якості. При цьому потрібно посолити гриби. Смажимо на середньому вогні, помішуючи.
- Отже, гливи готові. Вони стали м’якшими.
- М’якоть гарбуза нарізаємо так, як подобається – брусочками, пластинками або кубиками, але не занадто дрібно, щоб вони не перетворилися на пюре. Викладаємо гарбуз до майже готовим грибам.
- Додаємо сіль і перець. За бажанням сиплемо інші спеції. Смажимо гарбуз на середньому вогні до готовності. На це йде 10-15 хвилин. Але в процесі смаження обов’язково потрібно періодично перемішувати вміст сковороди і знімати пробу. Дивіться, щоб гарбуз не втратила свою форму і не перетворилася на пюре. Як тільки вона стане м’якою і смачною, можна вважати блюдо готовим.
- В кінці приготування додамо часник і зелень. Перемішуємо і вимикаємо вогонь. Смажена гарбуз з вешенками готова! Подавайте це блюдо гарячим.
На замітку:
- Гриби для цієї страви можна використовувати будь-які інші.
- Смажену гарбуз з вешенками можна приготувати не тільки на сковороді, а й в мультиварці на режимі «Жарка» або «Випічка». Час приготування приблизно таке ж, як зазначено в даному рецепті.
- Гарбуз можна смажити і з м’ясом.