Невгамовна фантазія господинь дозволяє придумувати досить хитромудрі блюда, які можна приготувати з самих пересічних продуктів. Наприклад, спробуйте запекти курячу грудку під шапочкою з картопляного пюре.
Осінь … Є в ній якась таємнича, але сумна принадність: строкатість дерев, які до останнього хочуть залишитися в цьому вбранні; тумани, які поглинають місто вранці; холодний вітер, так і прагне своїми поривами загравати з кутається в теплі куртки перехожими; важкі хмари, схожі на величезних чорних птахів, ніби захопили сонце в полон, чиї сльози проливаються на землю у вигляді нескінченно моросящего дощу; сумне шелестіння під ногами вже опалого листя … Лагідна усмішка в’янення … Сумно … Але, смачну вечерю, приготований вами, наприклад, курочка в «шапочці», знешкодить цю осінню депресію! Куряча грудка з картопляним пюре, покрита таким пряним складом спецій, підбадьорить будь-якого, а яскраві «шапочки» з пюре порадують не тільки смак, але і очей. Як то кажуть: «Осінь – не час сумувати, час носити красиві шапочки!» Смачної осені вам, друзья !!!!
Складові:
- куряче філе, грудки – 2 шт.
- мелений коріандр – 1/8 ч. л.
- каррі – 1/8 ч. л.
- мелена червона паприка – 1/8 ч. л.
- чорний мелений перець – 1/8 ч. л ..
- мелений червоний гіркий перець – 1/10 ч. л.
- мелений сухий імбир – щіпка
- мелена гвоздика – щіпка
- мелений мускатний горіх – щіпка
- сіль за смаком
для «шапочок»:
- картопля великий – 2 шт.
- сир – 20 г
- жовток – 1 шт.
- сіль за смаком
- буряк дрібна – 1 шт.
- морква дрібна – 1 шт.
приготування:
- Куряче філе миємо, обсушуємо, розрізаємо не до кінця уздовж, щоб отримати пласт, який ретельно наколюємо виделкою або тендерайзери.
- У невеликій плоскій чашці змішати всі заявлені спеції з сіллю.
- Куряче філе добре обваляти в суміші спецій, надати округлу форму (як ніби круглу булочку), укласти в форму для запікання і при наявності часу поставити мінімум на півгодини в холодильник.
- Форму для запікання з курячим м’ясом помістити в духовку, розігріту до 180 градусів і запікати до готовності, близько 20 хвилин.
- ! Час запікання курячого м’яса залежить від його ваги.
- Картоплю відварити, розім’яти в пюре, додати дрібно тертий сир, сіль і жовток, добре перемішати.
- Буряк і моркву очистити, помити і натерти в окремі чашки на дрібній тертці. У кожну чашку з натертими овочами додати по 2 столової ложки картопляного пюре і добре вимішати.
- Поверх запеченого курячого філе викласти картопляну масу у вигляді «шапочки-берета», а зверху «бубончікі» з картопляно-морквяної і картопляно-бурякової маси.
- Відправити в духовку ще на 10 хвилин.
- Курочка в «шапочці» готова, подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Купуйте найкраще при можливості охолоджене куряче м’ясо.
- Наступний рецепт – куряче філе з рисом в єгипетському стилі. Ознайомтеся і приготуйте.