Сирна запіканка з ківі – це простота приготування, насиченість смаку, неймовірна легкість і дивовижний аромат.
Для кого-то цей рецепт стане справжньою знахідкою, особливо для тих, хто не любить і не їсть сир. Найчастіше в категорію таких людей потрапляють діти, а для них сир вкрай необхідний.
Кілька простих дій дозволяють перетворити розсипчастий кисломолочний продукт в ароматний, смачний і дуже корисний десерт. Тим більше, що ви можете збагатити його смак і склад на свій розсуд сухофруктами, горіхами, насінням, ягодами і фруктами. Ось варіант запіканки з абрикосами. Готується запіканка в духовці або в мультиварці.
Список інгредієнтів:
- нежирний сир – 400 г
- яйця – 1 шт
- манка – 2 ст.л.
- цукор – 3 ст.л.
- сіль – 1/4 ч.л.
- сода (розпушувач) – 1/5 ч.л.
- кориця, ванілін – за смаком
- сметана (кефір, молоко) – 30 мл
- рослинне масло – 1 ст.л.
- ківі – 2 шт.
Як приготувати:
- У глибоку миску пересипте сир, якщо є великі грудки – розбийте їх ложкою. вітається використання домашнього сиру – ось рецепт.
- Вбийте свіже куряче яйце. Краще розбити його в інший посуд, а лише потім, упевнившись, що воно не зіпсоване, перелити до сиру.
- Тепер додайте кухонну сіль, цукор і розпушувач (харчову соду).
- Всипте манну крупу. Більше, ніж вказано в рецепті, класти не потрібно, так як запіканка втратить все свою «легкість» і стане надто щільної.
- Додайте ванілін і мелену корицю. Не переборщити з ними, інакше запіканка буде неприємно щипати мову.
- Ретельно розмішайте вміст миски, щоб сирна маса стала однорідною.
- Зріжте шкірку з ківі і наріжте його половинками.
- Чашу мультиварки застеліть фольгою або папером для випічки. Налийте на неї трохи олії і кулінарної пензликом розподіліть його по всій папері.
- Викладіть в чашу мультиварки сирну масу і розрівняйте її.
- Красиво і акуратно викладіть на сир шматочки ківі. Надішліть запікатися на 40 хвилин на режимі Випічка. Після закінчення кришку краще не відкривати ще 15 хвилин. У духовці така запіканка готується близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий десерт з ківі акуратно дістаньте з каструлі, відокремте папір для випічки і остудіть.
- Наріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю. Також можна доповнити варенням, медом, згущеним молоком. Смачного!
Автор: Юлія Смирних