Гурмани точно знають, що саме апетитне і соковите м’ясо – це м’ясо на кісточці. А щоб його смак розкрився ще яскравіше, додамо начинку з печериць і сиру, а потім запекти все разом в духовці. Відмінне поєднання і приголомшливий результат.
Якщо раптом у вас загубилися в холодильнику парочка свинячих котлет на кісточці з корейки, пропоную вам чудовий рецепт як їх приготувати просто, але неймовірно смачно. Свиняча корейка на кістці з сиром і печерицями може стати непоганим варіантом м’ясної страви до святкового столу. Прекрасне поєднання свинини, грибів і сиру, які дуже гармонійно доповнюють один одного, не перебиваючи смак кожного. Чудовий ситий обід. Залишилося тільки зробити гарнір, наприклад, картопляне пюре зі сметаною або салат зі свіжих овочів. Приготуйте і переконайтеся в естетичному і смакову багатстві цього рецепта – свинячий котлети на кісточці з грибами і сиром.
Складові:
- свиняча котлета на кісточці (корейка) – 2 штуки (близько 500 г)
- свіжі шампіньйони – 100 г
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 штука (близько 60 г)
- сир твердий – 100 г
- рослинне масло – 2 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- помідор середній – 1 штука.
приготування:
- Свинячу котлету на кісточці добре сполоснути, обсушити паперовим рушником і добре відбити з двох сторін.
М’ясо можна відбити за допомогою сучасного гаджета – тендерайзери, який додає м’ясу пухку консистенцію, що дозволяє прискорити процес обсмажування м’яса, при цьому м’ясо краще зберігає свій смак, залишається м’яким і соковитим.
- Розігріти сковорідку – гриль на сильному вогні і обсмажити з двох сторін до готовності відбите м’ясо.
- Обсмажене м’ясо викласти на блюдо, посолити і поперчити з двох сторін за смаком, накрити зверху тарілкою.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути холодною водою, дрібно нарізати.
- Печериці помити, обсушити кухонним рушником, нарізати пластинами.
- У сотейнику на середньому вогні розігріти олію, на якому обсмажити дрібно порізану цибулю до м’якості, потім додати нарізані пластинами печериці, посолити і приправити за смаком і обсмажити до готовності.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Обсмажені свинячі котлети на кісточці укласти на деко, викласти на них обсмажені з цибулею шампіньйони, рясно і рівномірно посипати тертим сиром.
- Нарізати помідор на дольки, з яких сформувати 2 «троянди», встановити їх, злегка вдавлюючи, на сир.
- Деко з м’ясом відправити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати до розплавлення сиру, близько 10 хвилин.
- Готові свинячі котлети на кісточці з грибами і сиром викласти на блюдо і подати на стіл.
- Якщо раптом у Вас намічається романтична вечеря, то такі свинячі котлети на кісточці з грибами і сиром викласти у формі «серця», пронизав їх імпровізованій стрілою з бамбуковою шпажки. Смачного!
Господині на замітку:
- Краща товщина таких свинячих котлет на кісточці – 2-2,5 см.
- Якщо у Вас немає тендерайзери, відбийте м’ясо, попередньо помістивши його в харчову плівку, щоб уникнути бризок і захистити від них стіни і стіл, молотком.
- Рекомендую подати до свинини обов’язково овочі або овочевий салат.