складові
для бісквіта:
- яйця курячі – 6 штук;
- борошно пшеничне – 1,5 склянки;
- цукровий пісок – 1,5 склянки;
- розпушувач для тіста – 1/3 пакетика;
- кедрові горішки – 2 столові ложки;
для крему:
- вершки 35% жирності – 500 г;
- цукрова пудра – 3 столові ложки;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- желатин – 1 пакетик;
для прикрас:
- мигдальні пластівці – 50 г; мадера – 30 г для просочення коржів; солодкий виноград без кісточок – 200 г; желе для тортів прозоре – 1 пакетик.
Із заявлених інгредієнтів приготувати бісквітне тісто. Технологія приготування описана тут. Тільки в цей раз при остаточному замішуванні я додала в тісто кедрові горішки. І ще соду з оцтом замінила на розпушувач для тіста, який також називають пекарського порошку.
Приготувати вершковий крем з додаванням желатину.
Ягоди дрібного винограду без кісточок вимити, обсушити і відокремити від гілочок.
Остиглий бісквіт вийняти з форми і за допомогою волосіні розрізати на два коржі.
Оскільки ми робимо виноградний торт, то давайте просочити коржі кріплені виноградним вином. Наприклад, портвейном або хересом. Я в цей раз вибрала мадеру.
Нижній корж покласти на блюдо і просочити мадерою.
На корж покласти вершковий крем і розрівняти його лопаткою до самих країв. Поверх крему рівномірно викласти ягоди винограду.
Другий корж також просочити мадерою і накрити їм перший корж, злегка притиснути.
Вершковим кремом покрити верх і боки торта.
Боки торта покрити мигдальною стружкою.
На верхньому коржі розкласти ягоди винограду.
Для приготування прозорого желе я використовувала готовий покупної склад. На упаковці є інструкція приготування.
Прозорим желе покрити виноград на поверхні торта. Поставити торт в холодильник на 15 хвилин, щоб желе застигло.
Дістати торт з холодильника, вершковим кремом зробити красиві візерунки і знову прибрати в холодильник.